Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/9/2007

Εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

1. Η Κυβέρνηση προσφεύγει πρόωρα στις κάλπες για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις μεταρρυθμίσεις της. Δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να της δώσει μια ακόμα ευκαιρία;

Το «μεταρρυθμιστικό έργο» και ο γενικότερος απολογισμός (έργα, όχι λόγια) της Κυβέρνησης Καραμανλή έδωσε το στίγμα των πραγματικών της προθέσεων, με πρώτα θύματα την καθημερινότητα του πολίτη, το περιβάλλον, τον φυσικό μας πλούτο.

Θα την επιβραβεύσουμε για τα σκάνδαλα των ομολόγων, για την απρονοησία και ανικανότητά της στη διαχείριση κρίσεων, για την τεράστια καταστροφή στην Πελοπόννησο;

Θα την επιβραβεύσουμε για τις γαλάζιες συνεντεύξεις, τη φορομπηχτική και κοινωνικά άδικη οικονομική διαχείριση, την ανύπαρκτη αναπτυξιακή και κοινωνική της πολιτική; Για την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, για τη λαφυραγώγηση του Κράτους και των ΔΕΚΟ, για τη δασοκτόνο πολιτική της; �Η μήπως για τη διάψευση της πραγματικής σύγκλισης μισθών και εισοδημάτων, για την «ώρα της Περιφέρειας» και τις «καλύτερες μέρες» που δεν ήλθαν;

Είναι σαν να της δίνουμε πράσινο φως για ακόμα σκληρότερη πολιτική για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για να διευκολύνει πολύ περισσότερο �και σε βάρος μας- μεγάλα συμφέροντα.

Δεν της αξίζει, λοιπόν, δεύτερη ευκαιρία! Είναι επιβεβλημένο και σωτήριο, για τη χώρα και τον λαό μας, να την καταψηφίσει.

2. Ψήφος άρνησης και διαμαρτυρίας;

Το να απέχουμε ή να βάλλουμε κατά δικαίων και αδίκων, βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι, πριμοδοτεί τη μέχρι τώρα Κυβέρνηση, δίνοντάς της συγχωροχάρτι για τις τεράστιες ευθύνες της.

Στις εκλογές δεν καταθέτουμε, απλά, την οργή και τη διαμαρτυρία μας, με κίνδυνο αυτό ακριβώς που δεν θέλουμε να μας προκύψει από την πίσω πόρτα!

Επιλέγουμε Κυβέρνηση ικανή να αναλάβει και να χειριστεί τις τύχες του τόπου.

Επιλέγουμε Πρόγραμμα, σχέδιο, σιγουριά και προοπτική για τον πολίτη και για τη χώρα.

Ο λαός μας έχει κάθε λόγο να εμπιστευθεί το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, τις σαφείς και συγκροτημένες δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

3. Πως αξιολογείτε το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών;

Οι καταστροφικές πυρκαγιές, δεν ανέδειξαν μόνο την ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή. Ανέδειξαν και την ανάγκη να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα. Να κάνουμε την Πελοπόννησο κοιτίδα ενός μοντέλου "πράσινης ανάπτυξης", με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στην φύση, στον πολιτισμό, στην ιστορία μας.

Δεν αποβλέπουμε μόνο στην �αυτονόητη- άμεση ανακούφιση και αρωγή των πληγέντων συμπολιτών μας, με διαφάνεια και αξιοπρέπεια.

Γυρίζουμε σελίδα στο μεταπολεμικό μοντέλο ανάπτυξης στοχεύοντας στη γενικότερη παραγωγική, οικονομική, οικολογική και πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας.

Το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης είναι σχέδιο- πυξίδα για τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη που θέλουμε για την ύπαιθρο και την περιφέρεια, βασισμένο στα διαχρονικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα: Στον άνθρωπο, στη φύση, στην ιστορία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό. Με άξονα τη Γνώση, την Ποιότητα και τη συνεχή επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Το Πρόγραμμα και το Σχέδιο Ανασυγκρότησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως συμβατά με τις ανάγκες και τις πραγματικές προτεραιότητες του νομού μας, με τις προτάσεις που έχω καταθέσει για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, τη στήριξη των παραγωγών, την προστασία του περιβάλλοντος, τους υδάτινους πόρους, τις κοινωνικές υποδομές.

4. Πως αξιολογείτε το έργο της Κυβέρνησης για τη Μεσσηνία;

«Οι δεσμεύσεις και διαψεύσεις του κ. Καραμανλή για τη Μεσσηνία», μελέτη που έδωσα στη δημοσιότητα από τον Οκτώβρη του 2005, εξακολουθεί να ισχύει. Δυστυχώς, σήμερα εμπλουτίζεται στην κυριολεξία με καμένη γη.

Είτε μιλάμε για τις σοβαρές καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα, είτε για το εσωτερικό οδικό δίκτυο, τον σιδηρόδρομο, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τις δολοφονικές για το περιβάλλον μας «επενδύσεις» στο Ακριτοχώρι, στη Σχίζα, στο Μελιγαλά, είτε μιλάμε για τα σχολεία, την υγεία, τις κοινωνικές υποδομές, το χωροταξικό Τουρισμού, τις επιδοτήσεις και την αναγκαία υποστήριξη των αγροτών, των μικρομεσαίων και τις προοπτικές της νεολαίας, ο απολογισμός της Κυβέρνησης είναι απολογισμός καθυστέρησης, ανασφάλειας και απογοήτευσης για τη Μεσσηνία.

5. Μετά την πρώτη κοινοβουλευτική σας θητεία, ως βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, ζητάτε την επανεκλογή σας στη Βουλή. Πως αποτιμάτε τη μέχρι τώρα δουλειά σας και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

Εργάστηκα για τις ανάγκες των πολιτών και την προκοπή του τόπου μας, απέναντι σε μια Κυβέρνηση κουφή και τυφλή στα πραγματικά προβλήματα της Μεσσηνίας.

Πρώτιστο μέλημά μου, η λογοδοσία και ο συνεχής διάλογος με τους πολίτες για τις θέσεις, τις προτάσεις και την καθημερινή μου δουλειά, μέσα και έξω από τη Βουλή. Με την ιστοσελίδα μου στο Διαδίκτυο, με τακτική παρουσία στα μεσσηνιακά και τα πανελλαδικά ΜΜΕ, με συναντήσεις και συγκεντρώσεις σε κάθε γωνιά της Μεσσηνίας.

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ και η επανεκλογή μου στη Βουλή, θα είναι η καλύτερη αναγνώριση αυτής της προσπάθειας.

Με τη βοήθεια και τη στήριξη των συμπολιτών μας, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Μεσσηνία που μας αξίζει. Με μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που πραγματικά θα ακούει και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.