Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/9/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Γυρίζουμε σελίδα και στη Μεσσηνία
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Γυρίζουμε σελίδα και στη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σε ενθουσιώδες κλίμα και με πρωτοφανή συμμετοχή η εκδήλωση του Δημήτρη Κουσελά για τους Μεσσήνιους ετεροδημότες στην Αθήνα.

Με μεγάλη επιτυχία, πρωτοφανή μαζικότητα και ιδιαίτερα θερμή συμμετοχή Μεσσήνιων ετεροδημοτών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ η εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Κουσελά στο Athens Imperial.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υποψ. βουλευτής Β� Αθήνας, Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Σπύρος Παπασπύρος, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κούκος, Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, Φίλιππας Θωμάς Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΛ.ΤΑ. και πολλοί Πρόεδροι εθνικοτοπικών συλλόγων της Μεσσηνίας, ενώ μηνύματα υποστήριξης και ευχές για την εκλογή του έστειλαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, Γιώργος Ανωμερίτης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Χρήστος Παπουτσής, Νάσος Αλευράς, Μιλένα Αποστολάκη, Άννα Διαμαντοπούλου.

Ιδιαίτερα συγκινημένος από τη μαζική προσέλευση και τις θερμές εκδηλώσεις των Μεσσήνιων ετεροδημοτών, ο Δημήτρης Κουσελάς αναφέρθηκε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, και στα εξής:

«Στις 16 Σεπτέμβρη γυρίζουμε σελίδα. Φέρνουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα πολίτη. Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Μεσσηνία με ανάπτυξη και προοπτική.

Ο λαός μας δεν αντέχει άλλο.

Η οικονομική και η κοινωνική του κατάσταση χειροτέρεψαν.

Κανείς δεν είδε τις «καλύτερες μέρες» που του υποσχέθηκαν, παρά μόνον οι οικονομικά ισχυροί.

Ο αγρότης είδε τις τιμές των προϊόντων να πέφτουν, το καλλιεργητικό κόστος να φτάνει στα ύψη. Έζησε το «μπάχαλο» των επιδοτήσεων.

Ο μικρομεσαίος ένιωσε να συνθλίβεται από τον σκληρό ανταγωνισμό και τα φορολογικά βάρη, χωρίς καμία βοήθεια.

Οι νέοι μας, αναζητώντας δουλειά, αντί για αξιοκρατία συνάντησαν κλειστές πόρτες και γαλάζιες συνεντεύξεις. Είδαν να τσαλακώνονται τα όνειρα και οι ελπίδες τους.

Οι συνταξιούχοι βίωσαν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Εμείς είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα.

Έχουμε συγκεκριμένο Πρόγραμμα, με δεσμεύσεις και λύσεις.

Ο κ. Κουσελάς ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερες αναφορές στο νέο, φιλικό στο περιβάλλον μοντέλο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, στους αγρότες και στην αναγκαία αναζωογόνηση της υπαίθρου, καθώς και στις δικές του προτάσεις για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, που περιέχονται αναλυτικά στο εκλογικό του φυλλάδιο και αποτελούν, όπως τόνισε, τις προσωπικές του δεσμεύσεις απέναντι στον τόπο και στους συμπολίτες του.

Αφού αναφέρθηκε στη σημασία της ψήφου στο ΠΑΣΟΚ, καλώντας και όσους δεν το ψήφισαν το 2004 να εμπιστευθούν το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, που διδάχθηκε από τα λάθη του, γνωρίζει τα προβλήματα, έχει λύσεις και βλέπει μπροστά, ο κ. Κουσελάς έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Εμείς δεν μοιράζουμε ακάλυπτες επιταγές, ούτε υπηρετούμε συμφέροντα.

Υπηρετούμε το δικό μας όραμα για τη Μεσσηνία της Ανάπτυξης, της ποιότητας και της δημιουργίας.

Μιας ανάπτυξης βασισμένης στον ήπιο και ποιοτικό τουρισμό, που θα αναδεικνύει το περιβάλλον, τα προϊόντα, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τον πολιτισμό και την παράδοσή μας και θα αξιοποιεί την ΠΟΤΑ που εμείς θεμελιώσαμε και η επιμονή του καπετάν Βασίλη έφερε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης.

Μιας ανάπτυξης βασισμένης στον αγροτικό τομέα της γνώσης, της επιχειρηματικότητας, της ολοκληρωμένης διαχείρισης των προϊόντων μας. Προϊόντων που θα διακρίνονται για την ποιότητά τους, την επωνυμία τους, την ονομασία προέλευσης.

Μιας ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε ενισχυμένες υποδομές Γνώσης, Υγείας και κοινωνικής προστασίας.

Γι� αυτό το όραμα έδωσα και δίνω το δικό μου αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή. Έναν αγώνα δίπλα στον πολίτη, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου,

  • με πάνω από 180 ομιλίες και παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές,

  • με πάνω από 500 Ερωτήσεις και Αναφορές σε Υπουργούς για μικρά και μεγάλα προβλήματα της Μεσσηνίας, για μικρά και μεγάλα προβλήματα του κάθε πολίτη

  • με παρεμβάσεις σε διαβήματα φορέων και επιτροπών συμπολιτών μας στους αρμόδιους Υπουργούς

  • με συνεχή παρουσία και διάλογο με τους πολίτες της Μεσσηνίας

  • με ενωτικές πρωτοβουλίες, βάζοντας πάνω απ΄ όλα τη Μεσσηνία

Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον κάθε Μεσσήνιο, παρών στα μεγάλα και στα μικρά προσκλητήρια των συμπολιτών μας

Η μόνη � και η καλύτερη- ανταμοιβή αυτής μου της δουλειάς είναι η απήχηση και η αποδοχή της σε κάθε γωνιά της Μεσσηνίας

Είναι η δική σας εκτίμηση, υποστήριξη και φιλία

Μαζί γυρίζουμε σελίδα, μαζί δίνουμε στο ΠΑΣΟΚ και στον λαό τη νίκη στις 16 του Σεπτέμβρη!

Γιατί η χώρα μας αξίζει να πορευτεί στο δρόμο της προόδου και της πραγματικής προκοπής, με κοινωνική δικαιοσύνη, σιγουριά και προοπτική.

Γιατί, η Μεσσηνία αξίζει! »