Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19/8/2007

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Η σπουδή του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις 16-09-2007 σε εκλογές, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο υπολογίζει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους Έλληνες πολίτες, αλλά και τον πανικό του μπροστά στις επερχόμενες εξελίξεις.

Με την απόφασή του αυτή μένουν στον αέρα όλες οι υποσχέσεις που ανέξοδα μοίρασε το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως άλλωστε και εκείνες του 2004.

Τι νόημα είχαν τα νομοσχέδια που ισχυρίζεται ότι κατατέθηκαν στη Βουλή; Απλά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του μέσου πολίτη για να ξεχαστεί η πολιτική που ακολουθήθηκε και να αναθερμανθούν  οι ελπίδες.

Όμως μπορούν προεκλογικές σημαίες ευκαιρίας να συγκαλύψουν και να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, που ο κάθε πολίτης βίωσε στο σπίτι, στη δουλειά, στη γειτονιά και στην τσέπη του;

Η Κυβέρνηση νομίζει πως μπορεί να το κάνει, επιστρατεύοντας πανικόβλητη, κυριολεκτικά στο προεκλογικό παραπέντε, παροχές πτωχοκομείου και ξαναζεσταμένες προεκλογικές υποσχέσεις του 2004.

Ξανάβαλε, συμπτωματικά και ανέμελα δήθεν,  το τυρί �κι αυτό λιγοστό και ψιλοτριμμένο- στη φάκα, κρατώντας ζηλότυπα, σαν κρυφό μετεκλογικό της χαρτί, τον λογαριασμό και τη λίστα των νέων της «μεταρρυθμίσεων»: τους πρόσθετους φόρους, την αύξηση του ΦΠΑ, την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το χαράτσι στο κάθε τετραγωνικό ακίνητης περιουσίας, τη διαιώνιση της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, του ξεζουμίσματος κάθε μικρού και μεσαίου καταναλωτή και παραγωγού. 

Όμως ο λαός μας δεν ξεγελιέται πλέον με φθηνά κόλπα παρωχημένων εποχών : βλέπει και το «τυρί» της σκόρπιας και ασύνοχης προεκλογικής παροχολογίας και τη «φάκα» της οδυνηρής και από καιρό δεδομένης μετεκλογικής ατζέντας της Κυβέρνησης!

Γι� αυτό και στις προσεχείς εκλογές θα στείλει αυτή την κουτοπόνηρη και αλαζονική Κυβέρνηση, που τόσο ανόητα, πελατειακά και επικίνδυνα διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και τις  τύχες του τόπου μας, στη μόνη θέση που της αξίζει.