Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/8/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2007

«Δήλωση  Δ. Κουσελάς για τις ανακοινώσεις
της κυβέρνησης για τα αγροτικά
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007

«Κουσελάς κατά Μπασιάκου για τις εξαγγελίες»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007

«ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Όχι άλλη κοροϊδία
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2007

«Αντίδραση Κουσελά στις εξαγγελίες για τους αγρότες»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Όχι άλλη κοροϊδία

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, σχετικά με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τον Αγροτικό τομέα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ε. Μπασιάκος χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για την αναντιστοιχία λόγων και έργων της Ν.Δ. στον αγροτικό τομέα και τη σοβαρή συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος επιχειρεί και πάλι να δημιουργήσει μία εικονική πραγματικότητα. Να ξαναζεστάνει το κρύο πιάτο των αθετημένων υποσχέσεων της Ν.Δ. μήπως και παραπλανήσει τους αγρότες για δεύτερη φορά υφαρπάζοντας τη ψήφο τους.

Όμως οι Μεσσήνιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι γνωρίζουν ότι:

  • Εκατοντάδες είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που δεν έχουν εισπράξει ακόμη τις επιδοτήσεις του 2006 που ο κ. Μπασιάκος είχε δεσμευτεί ότι θα έπαιρναν το Δεκέμβριο του 2006.

  • Ακόμη και σήμερα χιλιάδες είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν τι έχουν εισπράξει και τι τους οφείλεται αφού το Υπουργείο αποφάσισε να περιβάλλει με πλήρη αδιαφάνεια τη διανομή των επιδοτήσεων και του Εθνικού αποθέματος.

  • Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο εξοφλήθησαν έγκαιρα οι παραγωγοί, όχι μόνο δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, αλλά οι καταστάσεις των δικαιούχων είναι ανηρτημένες στο διαδίκτυο με όλα τα στοιχεία.

Στη χώρα μας δυστυχώς εννέα μήνες τώρα ούτε ένας παράγοντας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δε νιώθει την ανάγκη να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για την ταλαιπωρία, την καθυστέρηση και τα προβλήματα που δημιούργησαν σε χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές είναι πρόκληση για τη νοημοσύνη των αγροτών μας και προεκλογική στάχτη στα μάτια τους γι� αυτό θα πάρουν και την απάντηση που τους πρέπει.