Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/7/2007

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 25  ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Οδικοί άξονες χωρίς χρονοδιάγραμμα έργων»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«Απάντηση σε Κουσελά για άξονα
Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«Χωρίς ορατό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ
ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ
-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Χωρίς ορατό χρονοδιάγραμμα οι οδικοί άξονες Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ  2007

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ
Χωρίς ορατό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης οι οδικοί άξονες σύμφωνα με τον Δ. Κουσελά

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΕΣΔΑ και Οικονομίας και Οικονομικών σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελάς με την οποία ζητούσε πληροφορίες για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι μελέτες για τους δρόμους Καλαμάτας-Ριζόμυλου και Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης, καθώς και για την ένταξη της υλοποίησης των έργων στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ του Δ� ΚΠΣ,

Για το κομμάτι Καλαμάτα-Πύλος, τη μελέτη του οποίου ανέλαβε η Ν.Α. Μεσσηνίας με χρηματοδότηση από το Γ� ΚΠΣ, εκκρεμεί η μελέτη του Καλαμάτα-Μπούκα, ενώ για το Μπούκα-Ριζόμυλος έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη, τα τοπογραφικά και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά εκκρεμούν η μελέτη οδοποιϊας και λοιπές υποστηρικτικές μελέτες. Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας, η ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης αναμένεται στα τέλη του 2008.

Σε ότι αφορά στο κομμάτι Πύλος-Ριζόμυλος, αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση, την οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ αποδίδει στον ανασχεδιασμό και στην επέκταση τόσο του μελετητικού έργου, όσο και της χρηματοδότησής του από το Γ� ΚΠΣ, ώστε να περιλάβει και το κομμάτι Πύλος-Μεθώνη, καθώς και στην ανασύνταξη των Τεχνικών Δελτίων έργων/υποέργων, που σε αυτή τη φάση αξιολογούνται από τη Διαχειριστική Aρχή, ενώ αναμένεται η προκήρυξη των μελετών «στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Σχολιάζοντας τις παραπάνω απαντήσεις, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

« Παρ� ότι ρητώς ερωτήθηκαν, τα συναρμόδια Υπουργεία δεν δίνουν καμιά πληροφορία για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός έργου κομβικής σημασίας για την τουριστική και τη γενικότερη ανάπτυξη της Μεσσηνίας, ενόψει της λειτουργίας της ΠΟΤΑ το 2008. Στην καλύτερη περίπτωση, τότε θα έχουμε, σύμφωνα με τις απαντήσεις, τη «μελετητική ωριμότητα» για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένταξη της υλοποίησης των έργων στο Δ� ΚΠΣ. Ακόμα, οι αρμόδιοι Υπουργοί θεωρούν πρόωρη και αποφεύγουν οποιαδήποτε δέσμευση για την ένταξη του έργου στο Δ� ΚΠΣ και ειδικότερα στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να μείνουν πόροι από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και για άλλους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας. »