Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/7/2007

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«Ο Κουσελάς για την εξεταστική στο
ΤΕΙ Καλαμάτας
»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«Κουσελάς: Να μη χαθεί η εξεταστική στο ΤΕΙ»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«Μην τιμωρείτε τους σπουδαστές
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

«Ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Κουσελά
για να μη χαθεί η εξεταστική στο ΤΕΙ Καλαμάτας
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ  2007

Ερώτηση Κουσελά για να μη χαθεί η εξεταστική στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας της Υπουργό να υιοθετήσει την πρόταση της Διοίκησης και των φοιτητών του ΤΕΙ Καλαμάτας να γίνει η εξεταστική του εαρινού 6μήνου τον Σεπτέμβριο και να ακολουθήσει, σε εύλογο χρόνο, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, ώστε να μην «τιμωρηθούν» οι φοιτητές για τις κινητοποιήσεις τους χάνοντας αναίτια μια εξεταστική περίοδο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Λόγω των καταλήψεων που έγιναν στο ΤΕΙ Καλαμάτας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, για το σ.ν. της Κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, η μεν χειμερινή εξεταστική περίοδος έγινε το Φεβρουάριο, για το δε εαρινό εξάμηνο δόθηκε παράταση ενός μηνός, με λήξη των μαθημάτων στις 13 Ιουλίου, ώστε να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες 14 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διδασκαλία του εαρινού 6μήνου.

Εν τούτοις, παρά την παράταση που δόθηκε και την πρόταση της Διοίκησης του ΤΕΙ για μεταφορά της εαρινής εξεταστικής περιόδου το Σεπτέμβριο, η εξεταστική του εαρινού 6μήνου χάνεται για το ΤΕΙ Καλαμάτας. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αναστάτωση και προκαλεί εύλογες διαμαρτυρίες των φοιτητών του Ιδρύματος, οι οποίοι ζητούν να γίνει η εξεταστική του εαρινού 6μήνου το Σεπτέμβριο και μετά από εύλογο διάστημα να ακολουθήσει η κανονική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, όπως άλλωστε έχει ξανασυμβεί το 2004 και το 2006.

Επειδή, όπως επισημαίνουν οι φοιτητές, είναι άδικο να χαθεί η εξεταστική του εαρινού 6μήνου, τη στιγμή που δόθηκε παράταση στα αντίστοιχα μαθήματα και συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος χρόνος μαθημάτων,

Επειδή το ζητούμενο δεν είναι να «τιμωρηθούν» οι φοιτητές για τις κινητοποιήσεις τους χάνοντας αναίτια μια εξεταστική περίοδο, αλλά να εξομαλυνθεί σε εύλογο χρόνο και με εφαρμόσιμες λύσεις η εκπαιδευτική και η εξεταστική διαδικασία στο ΤΕΙ Καλαμάτας,

Επειδή σε άλλα ΤΕΙ έχει μεταφερθεί η εξεταστική του Ιουνίου στον Σεπτέμβριο,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται να υιοθετήσει την πρόταση της Διοίκησης και των φοιτητών του ΤΕΙ Καλαμάτας να γίνει η εξεταστική του εαρινού 6μήνου το Σεπτέμβριο και να ακολουθήσει, σε εύλογο χρόνο, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου; »