Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/6/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ  2007

«Κουσελάς για την κατάργηση των εμπορικών ακολούθων»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«Εξηγήσεις για την κατάργηση των εμπορικών
ακολούθων »

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΕ ΝΤΟΡΑ-
ΣΙΟΥΦΑ-ΜΠΑΣΙΑΚΟ
Δυσμενείς συνέπειες από την κατάργηση
των εμπορικών ακολούθων των Πρεσβειών»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«Ερώτηση Κουσελά για την κατάργηση
των εμπορικών ακολούθων»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

Ερώτηση Κουσελά για την κατάργηση των εμπορικών ακολούθων

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας εξηγήσεις για την απόφαση να καταργηθούν οι εμπορικοί ακόλουθοι στις Πρεσβείες μας στο εξωτερικό και για τις συνέπειες που αυτή θα έχει για τη διεθνή προβολή των προϊόντων της χώρας μας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στην εποχή του διεθνοποιημένου εμπορίου και της όξυνσης του διεθνούς ανταγωνισμού, η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, για την αντιμετώπιση των οποίων και ειδικότερα για την προώθηση των εξαγωγών μας, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο θεσμός των εμπορικών ακολούθων.

Εν τούτοις, την ίδια στιγμή που το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μας διογκώνεται απειλητικά και που σημειώνονται σημαντικές υστερήσεις στην προβολή των προϊόντων μας, το Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να καταργήσει τους εμπορικούς ακολούθους, δηλαδή να καταργήσει ένα από τα βασικά εργαλεία που όλες οι χώρες αξιοποιούν για να προωθήσουν τις εξαγωγές τους.

Επειδή, κατά πληροφορίες μου, η εν λόγω απόφαση συνδέεται με τη διαμάχη μεταξύ διπλωματικών και εμπορικών ακολούθων, ενώ αντίθετα απαιτείτο αναβάθμιση και αρτιότερη στελέχωση των υπηρεσιών προώθησης των προϊόντων μας στο εξωτερικό,

Επειδή η εν λόγω απόφαση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην προώθηση και στα μεγέθη των εξαγωγών μας,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Για ποιο λόγο καταργήθηκαν οι εμπορικοί ακόλουθοι;

  • Πως σχεδιάζεται να προωθηθούν τα Ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα αγροτικά, μετά την κατάργηση των εμπορικών ακολούθων; »