Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/6/2007

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Γαλάζια παιδία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Για «φάμπρικα προσλήψεων "γαλάζιων" παιδιών, με "χρυσούς" μισθούς, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» κάνουν λόγο οι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς που συνυπογράφουν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

Οι βουλευτές επικαλούμενοι δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στις αρχές Του μήνα, κάνουν λόγο για «αθρόες προσλήψεις "γαλάζιων παιδιών", που ξεπερνούν τις 800, μέσω των εταιρειών "Μέλλον", "Νικολακόπουλος" και "ΙΝΤ Κωνσταντινίδης"».

Οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία, καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό να ενημερώσει, «πότε και τι μέτρα θα λάβει ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αυτού του σημαντικού για την εθνική οικονομία Τραπεζικού Οργανισμού. Πόσες προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού στο Τ.Τ., μέσω ΑΣΕΠ, ολοκληρώθηκαν από το 2004 έως σήμερα και πόσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί. Με ποια διαδικασία προσλαμβάνονται στο Τ.Τ. οι "ενοικιαζόμενοι" εργαζόμενοι για τους οποίους γίνεται λόγος στο δημοσίευμα. Βάσει ποιών αποδεικτικών στοιχείων αποζημιώνει τις προαναφερόμενες εταιρείες το Τ.Τ., για τις υπηρεσίες "ενοικίασης εργαζομένων. Ποιο είναι το κόστος ανά "ενοικιαζόμενο εργαζόμενο για το Τ.Τ. και ποια η τελική αμοιβή του από την εταιρεία που τον διαθέτει στο Τ.Τ.».