Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/6/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ  2007

«Η νεκρανάσταση της Αγροφυλακής κατά Δ. Κουσελά»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«Νεκρανάσταση η επανίδρυση της Αγροφυλακής»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«Προβληματική και ψευδεπίγραφη η προεκλογική
"νεκρανάσταση" της Αγροφυλακής
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗΝ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Η προεκλογική νεκρανάσταση της Αγροφυλακής
είναι προβληματική και ψευδεπίγραφη
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Προβληματική και ψευδεπίγραφη η προεκλογική νεκρανάσταση της Αγροφυλακής

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης «Προστασία του Περιβάλλοντος, αγροτική ασφάλεια και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής:

« Όλα αυτά τα περί οικολογίας και ικανοποίησης του αιτήματος των αγροτών για καλύτερη αστυνόμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους, είναι στην πραγματικότητα το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός και μοναδικού στόχου της Κυβέρνησης, να «τακτοποιηθούν» προεκλογικά οι χίλιοι διακόσιοι επιτυχόντες του 1993. Γι� αυτούς του χίλιους διακόσιους γίνεται όλη η ιστορία. Γι� αυτούς ανακαλεί από το χρονοντούλαπο ένα ολόκληρο Σώμα, που ό,τι είχε να δώσει, κάτω από άλλες συνθήκες, το έχει δώσει!

Αυτή η αναχρονιστική και πελατειακή προεκλογική τακτοποίηση των αγροφυλάκων δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και δεν θα προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ύπαιθρο, κάτι που δεν θα μπορούσαν να το παρέχουν οι ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες ασφαλείας, ιδιαίτερα εάν αυτές τις στηρίζατε και με οικονομικούς πόρους και με το απαραίτητο προσωπικό, για να είναι σε θέση να εκπληρώσουν την αποστολή τους».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Μεσσήνιος Βουλευτής αναφέρθηκε στο ότι μόλις τώρα η Κυβέρνηση ανακάλυψε την εγκληματικότητα στην ύπαιθρο και χύνει κροκοδείλια δάκρυα, όταν επί τρία ολόκληρα χρόνια κώφευε στο θέμα αυτό, παρ� ότι συνεχώς της ετίθετο από την Αντιπολίτευση και από πολυάριθμες Ερωτήσεις και Αναφορές του ίδιου, για την αστυνόμευση στη Μεσσηνία, επισημαίνοντας ότι:

« Πάνω από εβδομήντα είναι οι ελλείψεις των αστυνομικών στη Μεσσηνία. Μήπως συνειδητά, κύριε Υπουργέ, αφήνετε την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική με ελλείψεις και σοβαρά κενά στην ύπαιθρο, για να αγανακτήσει ο κόσμος και να φανεί σαν επίτευγμα η� νεκρανάσταση της Αγροφυλακής; Και μη μας πείτε πως καταγράψατε τις ανάγκες κατά περιοχή και ότι αυτές οι ανάγκες συμπίπτουν με τις εντοπιότητες των επιτυχόντων του 1993. Θα πρόκειται για φοβερή σύμπτωση ! »

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς διερωτήθηκε πως η Κυβέρνηση κατάφερε να βρει τα αναγκαία χρήματα, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια, για να συγκροτήσει ολόκληρο καινούργιο Σώμα, ποσά που μέχρι πρότινος «δεν υπήρχαν» για να δοθούν οι αυξήσεις στους καθηγητές και στους δασκάλους, ούτε για την Παιδεία, ούτε για τους πέντε χιλιάδες εποχιακούς πυροσβέστες, ούτε βέβαια για να προσληφθούν πάνω από τρεις χιλιάδες νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό που λείπουν από ολόκληρη τη χώρα, ενώ στη Μεσσηνία οι ανάγκες ξεπερνούν τα 300 άτομα και η ΜΕΘ Καλαμάτας ουσιαστικά στήθηκε και στελεχώθηκε με αποσπασμένους, μόνο για να�εγκαινιαστεί από τον Υπουργό!

Στη συνέχεια, ο κ. Κουσελάς κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι σπαταλά πόρους του Δημοσίου για να υπηρετήσει κομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες, επισημαίνοντας ότι «Εάν την ενδιέφερε πραγματικά η ύπαιθρος, θα στήριζε το εισόδημα του αγρότη και του παραγωγού (που όχι μόνο δεν το στήριξε, αλλά το μείωσε συνειδητά), θα ενίσχυε τις Διευθύνσεις Γεωργίας και, σε ό,τι αφορά στην αγροτική ασφάλεια, θα στήριζε το δυναμικό των υπηρεσιών και των σωμάτων που έχει πραγματικά ανάγκη η ύπαιθρος».