Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/6/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«Το φυσικό αέριο έρχεται σύμφωνα με
διαβεβαίωση Σιούφα σε Κουσελά
»
(Πρωτοσέλιδο)

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«Ο Κουσελάς στο Σιούφα για φυσικό αέριο και ΒΙΠΕ»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«Συνάντηση Κουσελά - Σιούφα για φυσικό αέριο
και ΒΙΠΕ Καλαμάτας
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

«"Έρχεται" το φυσικό αέριο
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ - ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΠΕ
»
(Πρωτοσέλιδο)

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ - ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο τόνισε ο Υπουργός
(Πρωτοσέλιδο)

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα το πρωϊ της Πέμπτης 7-6-2007 στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση αυτή, ο Μεσσήνιος βουλευτής επανήλθε στο ζήτημα της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη και στην Καλαμάτα, ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, που πρώτος ανέδειξε και κινεί από τις αρχές του 2000.

Σε σχέση με αυτό, ο κ. Κουσελάς έθεσε στον Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Πως υλοποιείται το χρονοδιάγραμμα επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου προς Μεγαλόπολη, δεδομένου ότι στην από 14/7/2006 Απάντηση σε Ερώτησή του, ο Υπουργός είχε δεσμευτεί ότι ο αγωγός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2010.

  • Πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού Μεγαλόπολης-Καλαμάτας.

  • Αναφερόμενος στα παραπάνω, ο κ. Υπουργός απάντησε ότι:

  • Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το οποίο είχε δεσμευτεί, θα τηρηθεί κατά γράμμα. Ανέφερε μάλιστα ότι ο αγωγός του φυσικού αερίου θα φτάσει στην Κόρινθο στις 15 Οκτωβρίου.

  • Για το τμήμα Μεγαλόπολης-Καλαμάτας δήλωσε ότι οι μελέτες από τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΠΑ θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2008, για δε την κατασκευή και λειτουργία του θα ιδρυθεί Εταιρεία παροχής αερίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουσελάς εξέθεσε στον Υπουργό τις εκκρεμότητες που αφορούν στην ΒΙΠΕ Καλαμάτας και τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που είναι εγκατεστημένοι σε αυτήν.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Μεσσήνιο βουλευτή ότι έχει εγκριθεί η υπαγωγή της ΒΙΠΕ Καλαμάτας στις διατάξεις του αναπτυξιακού Νόμου για έργα αναβάθμισης (μελέτη και κατασκευή κτιρίου Διοίκησης, δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) συνολικού προϋπολογισμού 419.906 ευρώ. Προϋπόθεση όμως για την υλοποίηση των ανωτέρω είναι η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων η οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το Υπουργείο, θα γίνει τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου.

Κλείνοντας τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική, ο κ. Κουσελάς διαβεβαίωσε τον Υπουργό Ανάπτυξης ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία αυτών των ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας για τη Μεσσηνία θεμάτων.