Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/5/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 30 ΜΑΪΟΥ  2007

«Ο Δ. Κουσελάς για τα δεδουλευμένα
των καθαριστριών
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2007

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να
μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2007

«Αναφορά Κουσελά για τις καθαρίστριες σχολείων»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2007

«Ο Κουσελάς για τις καθαρίστριες των σχολείων»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2007

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Καταβολή των δεδουλευμένων και μονιμοποίηση των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε εκ νέου Αναφορά στη Βουλή, προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, ζητώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών δημόσιων σχολείων της Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω νέα ανακοίνωση-ψήφισμα του Σωματείου Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, ενόψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των συμβασιούχων καθαριστριών σε όλα τα σχολεία της χώρας στις 30 & 31 Μαϊου 2007, στην οποία εκτίθενται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες εργαζόμενες και οι διεκδικήσεις τους.

Παρακαλώ να εξετάσετε με ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή τα προβλήματα που εκτίθενται στο συνημμένο έγγραφο και ειδικότερα :

  • τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη μετάθεση του κόστους μισθοδοσίας τους στους ΟΤΑ, χωρίς τούτο να διασφαλίζεται από αντίστοιχα κονδύλια στους προϋπολογισμούς τους και χωρίς οι ΟΤΑ να είναι οι άμεσοι εργοδότες τους, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργαζόμενες να μένουν απλήρωτες επί μήνες

  • τα αιτήματα μονιμοποίησης καθαριστριών με σημαντική προϋπηρεσία, οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά είτε έχουν εξαιρεθεί του Π.Δ. 164/2004, είτε μονιμοποιήθηκαν με συμβάσεις μισής, μιας και μιάμισης ώρας ημερησίως, δηλαδή με συμβάσεις απαγορευτικές για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησής τους,

δεδομένου ότι πρόκειται για μια κατηγορία εξαιρετικά χαμηλόμισθων εργαζομένων, χωρίς την προσφορά των οποίων δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας στα δημόσια σχολεία του Νομού Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας. »