Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/12/2008

Eφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2008
Δήλωση του  Δ. Κουσελά
Λύση στα προβλήματα και όχι επικοινωνιακά τρικ απαιτούν οι πολίτες της Μεσσηνίας!

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2008
Δημήτρης Κουσελάς.
Προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2008
Δημήτρης Κουσελάς για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.
Λύση στα προβλήματα και όχι επικοινωνιακά τρικ απαιτούν οι πολίτες της Μεσσηνίας!

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2008
Ο πρωθυπουργός στην Καλαμάτα.
Ο Κ. Καραμανλής σήμερα σε επίσκεψη- εξπρές στην Καλαμάτα

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2008
Δήλωση του  Δ. Κουσελά.
Λύση στα προβλήματα και όχι επικοινωνιακά τρικ απαιτούν οι πολίτες της Μεσσηνίας!

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στη Μεσσηνία, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στη Μεσσηνία εντάσσεται στην εσπευσμένη προσπάθειά του να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα σε βάρος της Κυβέρνησής του, που είναι πλέον διάχυτο σε ολόκληρη τη χώρα.

Η πραγματικότητα διέψευσε τραγικά τα όσα απλόχερα υποσχέθηκε ο κ. Καραμανλής στην Καλαμάτα, τον Φεβρουάριο του 2004.

Αναφέρθηκε, τότε, ο Πρωθυπουργός στη στήριξη του ελαιόλαδου, του «χρυσαφιού», όπως είπε, «της Μεσσηνίας», τονίζοντας πως στηρίζει τη σύγχρονη τυποποίηση και μεταποίησή του, την ονομασία προέλευσης, την ανάγκη βελτίωσης της τιμής του.

Πέντε χρόνια μετά, οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε αδιέξοδο, με απαγορευτικό καλλιεργητικό κόστος και εξευτελιστικές τιμές στο λάδι, κάτω από τα 2,5 ευρώ, ενώ δεν έχει γίνει καμιά πρόοδος στα θέματα τυποποίησης, ονομασίας προέλευσης και προβολής του ελαιόλαδου, για τα οποία είχε τότε δεσμευθεί.

Οι αγροτικές αποζημιώσεις καθυστερούν ένα χρόνο τώρα από τον παγετό της 18-2-2008 και οι αγρότες εμπαίζονται από τον ΕΛΓΑ, την ίδια στιγμή που ασύστολα παραβιάζεται ο Κανονισμός του για πελατειακές εξυπηρετήσεις, σε τουλάχιστον 21 περιπτώσεις. Οι επιδοτήσεις στη γεωργία, οι ενισχύσεις του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ μειώνονται ακόμα περισσότερο στον Προϋπολογισμό του 2009.

Οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας παίρνουν ψίχουλα ως αποζημίωση. Τα χρήματα από δωρεές του Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών παραμένουν αδρανή και τοκιζόμενα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πυρόπληκτων, η Κυβέρνηση εξήγγειλε, ως δήθεν Ειδικό Πλαίσιο και πιστώσεις Ανασυγκρότησης, έργα και δράσεις που ούτως ή άλλως θα υλοποιούνταν από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ – Δ’ ΚΠΣ και Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα λιγότερα από αυτά που κανονικά αναλογούσαν στις αντίστοιχες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, αραχνιάζουν στα συρτάρια της Περιφέρειας 237 επενδυτικά σχέδια ειδικής πριμοδότησης για τις πυρόπληκτες περιοχές, που θα δημιουργούσαν 423 θέσεις εργασίας στη Μεσσηνία.

Οι δεσμεύσεις του 2004 –και της επίσκεψης του κ. Καραμανλή στην Καλαμάτα το 2006- για τα μεγάλα οδικά έργα και το σιδηροδρομικό δίκτυο, διαψεύδονται. Στο δρόμο Τρίπολης-Καλαμάτας, πέρα από τη γενικότερη καθυστέρηση του έργου, την ταλαιπωρία και τα υψηλά διόδια που από τώρα πληρώνουν οι πολίτες, έχουμε τουλάχιστον 1,5 χρόνο καθυστέρηση στην παράδοση του κομματιού Αθήναιο-Λεύκτρο, που δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από τη Ν.Δ.

Στο κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα, θα χρειαστούν 7 ολόκληρα χρόνια για την αποκατάσταση του πεσμένου τμήματος από τότε που ξεκίνησε το έργο. Και για να μην ακούσουμε πάλι τα ίδια, θυμίζω πως η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν αυτή που άλλαξε την αρχική μελέτη, για να μειώσει το κόστος κατασκευής, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο δρόμος.

Ο σιδηρόδρομος εγκαταλείπεται προς όφελος ανταγωνιστικών συμφερόντων, κόβονται δρομολόγια και συστηματικά υποβαθμίζεται το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου που εξυπηρετεί τον Νομό μας.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, γιατί έληξαν οι συμβάσεις 94 διοικητικών υπαλλήλων, ενώ το ΤΕΙ Καλαμάτας καθημερινά συρρικνώνεται.

Οι υποσχέσεις του 2004 για την ίδρυση ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων στο Νομό μας διαψεύδονται, όταν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και των Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας ξεπερνούν τα 300 άτομα, όταν οι νεφροπαθείς ταλαιπωρούνται, όταν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εγκαινιάζεται όπως-όπως «για τα μάτια» του αρμόδιου Υπουργού και στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί.

Οι απλόχερες προεκλογικές υποσχέσεις του 2004 -και οι επόμενες- κρίθηκαν και κρίνονται καθημερινά στην πράξη από τους πολίτες της Μεσσηνίας.

Οι πολίτες της Μεσσηνίας χόρτασαν από…Επικοινωνία.
Περιμένουν, επιτέλους, να δούνε και την ουσία! »