Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/5/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 04 ΜΑΪΟΥ  2007

«Κουσελάς για ομιλία στη Βουλή
σχετικά με την αγροτική πολιτική
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 04 ΜΑΪΟΥ 2007

«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Κάλπικο ομόλογο η αγροτική πολιτική
της Νέας Δημοκρατίας
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 04 ΜΑΪΟΥ 2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Κάλπικο ομόλογο η αγροτική πολιτική
της Νέας Δημοκρατίας
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 04 ΜΑΪΟΥ 2007

«ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Κάλπικο ομόλογο η αγροτική πολιτική
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 04 ΜΑΪΟΥ 2007

Κάλπικο ομόλογο η αγροτική πολιτική της Ν.Δ.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αφορμή τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για την αγροτική πολιτική, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο κ. Πρωθυπουργός εξακολουθεί την μάταιη προσπάθειά του να πλασάρει στους αγρότες το κάλπικο ομόλογο των προεκλογικών του υποσχέσεων. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν η Ν.Δ. να μην κυβέρνησε ποτέ αυτόν τον τόπο! Σαν να μην είδαν οι αγρότες τα «ψιλά γράμματα» της πολιτικής της, μιας πολιτικής που αποδείχθηκε αδιέξοδη και μηδενικής απόδοσης για τον τόπο!

Ο κ. Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για την κραυγαλέα διάψευση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, για την απουσία του από όλες τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τα αγροτικά μας προϊόντα, ενώ είχε υποσχεθεί ακριβώς το αντίθετο. Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για το μπάχαλο των επιδοτήσεων, για το αυθαίρετο χαράτσι στους αγρότες, για τη σοβαρότατη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, για τις πετσοκομμένες δημόσιες επενδύσεις στην περιφέρεια, για τα «άφαντα» Κέντρα υποστήριξης των αγροτών, για τις ανύπαρκτες μελέτες αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, για τα ανύπαρκτα σχέδια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, για την πλήρη έλλειψη ποιοτικών προδιαγραφών βελτίωσης και ανασύνταξης της αγροτικής μας παραγωγής, για την υπεσχημένη �και μηδέποτε πραγματοποιηθείσα- μείωση του κόστους παραγωγής, για τις παράνομες ελληνοποιήσεις και την ασύδοτη κερδοσκοπία των επιτήδειων σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Οι αγρότες, που πλέον γνωρίζουν καλά πως οι καλύτερες μέρες που τους υποσχέθηκε η Ν.Δ. ήταν κάλπικες, βιώνουν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από τις εικονικές κατασκευές του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του. Αντί να παράγουν έργο και να απολογούνται για αυτό, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του επιδίδονται στις προσφιλείς τους παρελθοντολογίες και σε ξαναζεσταμένες υποσχέσεις, παρακολουθώντας και συγκαλύπτοντας, κατά τα λοιπά, τις πολυσχιδείς δραστηριότητες των γαλάζιων χρηματιστών και κουμπάρων, σε βάρος του εισοδήματος και των συμφερόντων του Ελληνικού λαού!

Οι αγρότες μας πλέον γνωρίζουν ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση εμπαιγμού, παραπλάνησης και οπισθοδρόμησης. Αποδείχθηκε, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ν.Δ δεν είχε ούτε όραμα ούτε σχέδιο για τη χώρα και τον αγροτικό κόσμο, αλλά σχέδιο για να κερδοσκοπήσουν ορισμένοι.

Το ΠΑΣΟΚ με το Πρόγραμμα και τις σαφείς δεσμεύσεις που ανέλαβε και σήμερα ο Πρόεδρός μας απέναντι στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, έχει και σχέδιο και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και πάνω από όλα ξεκάθαρες προτεραιότητες για μια δίκαιη κοινωνία, που θα υπηρετεί με διαφάνεια και αξιοπιστία τα συμφέροντα των πολλών, όχι τις μίζες, τα παραμάγαζα και τις αξιώσεις των οικονομικά ισχυρότερων! »