Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/5/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 01 ΜΑΪΟΥ  2007

«Μήνυμα Κουσελά για την Πρωτομαγιά»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 01 ΜΑΪΟΥ 2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Μήνυμα για την Πρωτομαγιά
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 01 ΜΑΪΟΥ 2007

«ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ημέρα αναγέννησης της φύσης της
κοινωνίας και της ελπίδας
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 01 ΜΑΪΟΥ 2007

Μηνύμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κουσελά για την Πρωτομαγιά

Σήμερα οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γιορτάζουν και απεργούν.

Τιμούν την Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης των αιματοβαμμένων απεργιών για το 8ωρο στο Σικάγο, ημέρα - ορόσημο για το σύνολο της προσφοράς, των αγώνων και των θυσιών τους για κοινωνική δικαιοσύνη, για ένα ειρηνικό και ανθρώπινο πρότυπο ανάπτυξης της παγκόσμιας κοινότητας.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην πατρίδα μας σε κατάσταση έντονης ανασφάλειας, απογοήτευσης και αγανάκτησης.

Η Κυβέρνηση Καραμανλή τους έταξε «καλύτερες μέρες». Αντί γι� αυτές, εισπράττουν πολιτικές λιτότητας, άνισης κατανομής των φορολογικών βαρών και του πλούτου σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, νόμους που κάνουν το ωράριο και την εργασία τους λάστιχο, ακρίβεια και ασυδοσία των κερδοσκόπων, παραποιημένες στατιστικές ανεργίας, πλήρη έλλειψη πολιτικής και σχεδιασμού για την αντιμετώπισή της και μονότονα επαναλαμβανόμενες «παραινέσεις» σε βάρος των εργασιακών και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Αντί για την πραγματική σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, που η Ν.Δ. προεκλογικά υποσχόταν, οι εργαζόμενοι βιώνουν απόκλιση, αστάθεια και αβεβαιότητα, τη διαιώνιση της πολιτικής ομηρείας των συμβασιούχων, τη διεύρυνση της φτώχειας και των ανισοτήτων, την παντελή έλλειψη ευκαιριών και προοπτικής για μια ολόκληρη γενιά, που καλείται να τα βγάλει πέρα, να αποκτήσει σπίτι, να κάνει οικογένεια και να επιβιώσει, με μισθούς 700 ευρώ.

Και ενω εκκρεμεί η μετεκλογική «κρυφή ατζέντα» της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά Ταμεία καταληστεύονται από συνειδητές μεθοδεύσεις των εκλεκτών της, χωρίς κανείς να «βλέπει» και να αναλαμβάνει τις πολιτικές του ευθύνες για αυτό το σκάνδαλο: ούτε οι αρμόδιοι Υπουργοί, ούτε ο Πρωθυπουργός, που με ...μηδενική ανοχή (!) τους καλύπτει, εκτονώνοντας τη δήθεν ευθιξία του στην αποπομπή Τσιτουρίδη, για λόγους που ελάχιστη σχέση έχουν με το «μεγάλο κόλπο» των ομολόγων και με τα κλεμμένα των Ταμείων!

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας τιμούν την Πρωτομαγιά ζητώντας πίσω τα κλεμμένα, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των κυβερνητικών τρωκτικών που έβαλαν χέρι στα Ταμεία τους, την τιμωρία της ίδιας της Κυβέρνησης που τα καλύπτει.

Διεκδικούν κοινωνική δικαιοσύνη και πραγματικές πολιτικές απασχόλησης, ευκαιρίες δουλιάς για τους νέους μας, ανάπτυξη με σχέδιο, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

Τιμάμε τους αγώνες των εργαζομένων και των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, στηρίζοντας έμπρακτα τις διεκδικήσεις τους για μια δίκαιη κοινωνία, για ένα καλύτερο αύριο.

Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ απαντά στη νεοφιλελεύθερη οπισθοδρόμηση της Ν.Δ, δίνοντας το πλαίσιο της νέας κοινωνικής συμφωνίας μας με τους εργαζόμενους και με τον ελληνικό λαό, με σαφείς δεσμεύσεις για δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, για αναβαθμισμένο κοινωνικό κράτος, με λύσεις για τα προβλήματα και τις καθημερινές αγωνίες τους.

Η φετινή Πρωτομαγιά, μέρα των εργαζόμενων, μέρα αναγέννησης της φύσης, της κοινωνίας και της ελπίδας, ας γίνει εφαλτήριο διεκδίκησης μιας νέας εποχής για την εργασία, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, βάζοντας τέλος στις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις αυτής της Κυβέρνησης, από την οποία τίποτε καλό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι, ο λαός μας και ο τόπος.