Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/4/2007

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

«Ολομέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

«Συνέντευξη για το σκάνδαλο των ομολόγων
και τις ευθύνες
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

«ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι τα δομημένα ομόλογα
»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Εκλογές αξίωσαν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Η πολιτική ζωή πνίγεται από τη δυσοσμία μιας σειράς μεγάλων σκανδάλων», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων δεν είναι τυχαίο γεγονός, επισημαίνοντας ότι η έκδοση των επίμαχων ομολόγων (δομημένων), που είναι υψηλού ρίσκου, έγινε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Έθεσε δε το ερώτημα γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο υπουργείο τα ομόλογα για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει αυτά τα «σαπάκια», όπως τα χαρακτήρισε στην τραπεζική διάλεκτο, ομόλογα στα ασφαλιστικά Ταμεία και γιατί το έκανε με μια σειρά μεσαζόντων.

Σημείωσε δε ότι από τις ενέργειες που έγιναν, το αποτέλεσμα ήταν 7,6 εκατ. ευρώ να καταλήξουν � ως μίζες � σε εταιρείες που ελέγχει η χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις». Έκανε ακόμη λόγο για ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και πρόσθεσε πως τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία, όπως δεν είναι τυχαίο ότι 24 ταμεία αγόρασαν αυτά τα ομόλογα.

Μίλησε για άνευ προηγουμένου συγκάλυψη ενός πελώριου εγκλήματος, πιο μεγάλου κι από το σκάνδαλο Κοσκωτά. Όπως επισήμανε, συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή και για όσο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός καλύπτει τους Γ. Αλογοσκούφη και Σ. Τσιτουρίδη, την ευθύνη έχει ο ίδιος. «Οι Έλληνες», συνέχισε, «καταλαβαίνουν ότι οι αρχάγγελοι της κάθαρσης μετατράπηκαν σε λαφυραγωγούς της δημόσιας περιουσίας».

Γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ζητηθεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής και κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τα χρήματα στα ταμεία πριν τις εκλογές