Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/4/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

«ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

«ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Συνάντηση με τους εργαζόμενους και
τη Διοίκηση του Νοσοκομείου
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

«Επίσκεψη Κουσελά στο Νοσοκομείο
Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και με τον Διοικητή του κ. Δρούμπαλη είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.

Ο κ. Κουσελάς, αφού ενημερώθηκε για τις θέσεις των εργαζομένων από την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Δήμητρα Νικολοπούλου και από την εκπρόσωπό τους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου κα Ουρανία Βουδούρη, επισκέφτηκε στο γραφείο του τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δρούμπαλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που έγινε σε καλό κλίμα, ετέθησαν από τον κ. Κουσελά και τις εκπροσώπους των εργαζομένων τα σοβαρά θέματα της έλλειψης προσωπικού, των υπερωριών και της ανεπάρκειας των κτιριακών υποδομών.

Ο κ. Κουσελάς έθεσε με έμφαση το πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για την αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου και της μονάδας τεχνητού νεφρού. Τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη τουλάχιστον 13 νοσηλευτών, 6 ιατρών βασικών ειδικοτήτων, μαιών και διοικητικού προσωπικού, δυναμικού απαραίτητου για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου συμμερίστηκε τις θέσεις του κ. Κουσελά για την έλλειψη προσωπικού και ενημέρωσε ότι σχεδιάζει τα ακόλουθα:

  1. να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο μήνα και δεύτερη βάρδια στη μονάδα τεχνητού νεφρού για να καλυφτεί η λίστα αναμονής στην Κυπαρισσία (10 άτομα).

  2. για την αντιμετώπιση της έλλειψης κτιριακών υποδομών έχει προτείνει την εγκατάσταση λυόμενου βαρέως τύπου, ώστε να συγκεντρωθούν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες σε έναν ευρύχωρο και λειτουργικό χώρο.

Επίσης, έχει ζητήσει την έγκριση δαπάνης για τη μελέτη επέκτασης του νοσοκομείου στο πλαίσιο του μέτρου 5.2.

Τέλος, δεσμεύτηκε για την ανακατασκευή του χειρουργείου από πόρους του Νοσοκομείου και για την κατανομή των υπερωριών με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς