Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/3/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Αοριστολογίες για το εθνικό απόθεμα
από τον Μπασιάκο, λέει ο Κουσελάς
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΜΠ
ΑΣΙΑΚΟΥ
Αοριστολογίες για τη διαχείριση του
Εθνικού  Αποθέματος και εμπαιγμός
των παραγωγών
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Κουσελάς κατά Μπασιάκου με αφορμή
το εθνικό απόθεμα
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Αοριστολογίες και εμπαιγμός
Ο
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Αοριστολογίες για τη διαχείριση του Εθνικού Αποθέματος και εμπαιγμός των παραγωγών από τον κ. Μπασιάκο

Στην Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Εθνικού Αποθέματος Ενιαίας Ενίσχυσης στη Μεσσηνία, ο κ. Μπασιάκος απαντά διαβιβάζοντας έγγραφο του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχολιάζοντας την «απάντηση» του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Μπασιάκος, αντί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσα για τις παρακρατήσεις, τη διανομή δικαιωμάτων και τα αδιάθετα δικαιώματα του Εθνικού αποθέματος στο Νομό Μεσσηνίας, γενικολογεί αναφερόμενος στη διαδικασία αναθεώρησης της ΚΑΠ και στις δυσκολίες εφαρμογής της.

Δεν παρέχει καμιά απάντηση στα εύλογα ερωτήματα γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι καταστάσεις με τους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης και τα ποσά επιδότησης για κάθε παραγωγό, ούτε οι αντίστοιχες καταστάσεις με τους δικαιούχους από την κατανομή της α� φάσης του Εθνικού Αποθέματος, στο Νομό Μεσσηνίας και στους άλλους νομούς της χώρας.

Παράλληλα εμπαίζει τους παραγωγούς όταν αναφέρει ότι «η διαδικασία καθορισμού των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης ολοκληρώθηκε έγκαιρα (!) και αξιόπιστα(!)».

Αυτό θεωρείται τουλάχιστον κοροϊδία,

  • τη στιγμή που οι παραγωγοί του Νομού Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της χώρας έχουν αγανακτήσει για την καθυστέρηση εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης, που έπρεπε να είχε γίνει από την 1η Δεκεμβρίου 2006, όπως έκαναν τα άλλα κράτη της Ε.Ε. (λ.χ. Ισπανία, Ιταλία),

  • τη στιγμή που ο ίδιος θριαμβολογούσε για το έγκαιρο ξεκίνημα της διαδικασίας ενεργοποίησης δικαιωμάτων και υποσχόταν την ολοκλήρωσή της μέχρι τις 15 Μαϊου,

  • τη στιγμή που οι �Ελληνες παραγωγοί, οι μόνοι σε ολόκληρη την Ε.Ε, καλούνται και πάλι να πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους »