Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/3/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υγείας
από Αβραμόπουλο, λέει ο Κουσελάς»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υγείας
από τον υπουργό»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Η υγεία στην... εντατική»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Επικοινωνιακή Εκμετάλλευση της Υγείας
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ο υπουργός Υγείας εγκαινιάζει ακόμα  έργα του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου στην Καλαμάτα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλου στη Μεσσηνία, την τέλεση των εγκαινίων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η Κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της για την Υγεία στο Νομό μας.

Ουδέν ψευδέστερο!

Η υγεία νοσεί βαρύτατα στο Νομό Μεσσηνίας. Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνούν τα 300 άτομα στα νοσοκομεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και στα Κέντρα Υγείας. Δύο κλινικές του νοσοκομείου Καλαμάτας, η ψυχιατρική και η ωτορινολαρυγγολογική μένουν ακόμα κλειστές. Καμιά ανταπόκριση δεν υπάρχει στο εύλογο αίτημα των νεφροπαθών του Νομού μας να λειτουργήσει μια ακόμα μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους και να μην� ξενητεύονται για την απολύτως απαραίτητη θεραπεία τους.

Η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν ξεκινά με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, αλλά με δίμηνες αποσπάσεις από το Νοσοκομείο του Πύργου, προφανώς για να καλυφθούν οι επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Αβραμόπουλου.

Τέλος, το�εγκαινιαζόμενο Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργήσει στο κτίριο που ολοκληρώθηκε το 1998 και παραδόθηκε στο νέο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τότε. Ακόμα και σήμερα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. «εγκαινιάζει» έργα που ολοκλήρωσε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο, είναι να χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση ακόμα και τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, προς άγρα εντυπώσεων και για επικοινωνιακούς λόγους! »