Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/3/2007

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
"Δίκαιη κοινωνία-ανάπτυξη για τη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Δίκαιη κοινωνία-Ανάπτυξη για τη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Με μεγάλη συμμετοχή Μεσσήνιων ετεροδημοτών
της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση
του βουλευτή
»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ενθουσιώδες το κλίμα και μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του Δημήτρη Κουσελά

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή Μεσσήνιων ετεροδημοτών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η εκδήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Κουσελά στο Athens Imperial.

Την εκδήλωση αυτή, που σκοπό είχε να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τις πολιτικές εξελίξεις, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της Μεσσηνίας, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσούρας Αθανάσιος, Ανωμερίτης Γεώργιος, Φλωρίδης Γεώργιος, Πρωτόπαπας Χρήστος, Παπαϊωάννου Μιλτιάδης, Αποστολάκη Μιλένα, Μανιάτης Γιάννης, Πιπεργιάς Δημήτρης, Ρόβλιας Κων/νος, Αντωνίου Τόνια και Μανωλάκης ’γγελος, ο Γραμ/τεας ΠΕΠ Πελ/σου Αποστολόπουλος Τάσος, ο Αντινομάρχης Αθηνών Κατριβάνος Γιώργος, οι Δήμαρχοι Πεταλιδίου και Πύλου Κουτσοδημητρόπουλος Ηλίας και Χρονόπουλος Γιώργος, ο Πετρόπουλος Αθανάσιος Επικ. Μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κυπ/σίας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Αλευράς Παναγιώτης και Αντωνοπούλου Βάσω, ο Γραμ/τεας Ετεροδημοτών ν. Μεσσηνίας Διονυσόπουλος Γιάννης, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Κούκος Σταύρος, ο Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Φωτόπουλος Νίκος, ο Πρόεδρος Συλλ. Εθν. Τραπ. Γιαννακόπουλος Γιώργος, ο Σύμβουλος Δικ. Συλ. Αθηνών Κανελλόπουλος Νικόλας, ο Πρ. Ομοσπ. Συλ. Τριφυλίας Λούτος Παναγιώτης και δεκάδες Πρόεδροι εθνικοτοπικών Συλλόγων.

Ο κ. Κουσελάς ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας που μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στο νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

« Με τη δύναμη των ιδεών μας, με σχέδιο και με σκληρή δουλειά, αλλάξαμε την Ελλάδα, κάναμε μια ειρηνική επανάσταση τη δεκαετία του �80 με τον Ανδρέα Παπανδρέου και στη δεκαετία του �90 με τον Κώστα Σημίτη. Σήμερα, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη μας, ανανεώνουμε το συμβόλαιό μας με τον λαό, με τους πολίτες, με την κοινωνία. Δεν θέλουμε να είμαστε απλά ένα κόμμα «που θα κάνει καλύτερη διαχείριση» από τη Νέα Δημοκρατία! �Εχουμε όραμα, σχέδιο και θέληση

  • να συγκρουστούμε με τις προκλήσεις και τις αδικίες της παγκοσμιοποίησης

  • να προχωρήσουμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και στις τομές που έχει ανάγκη η χώρα μας, οι πολίτες, η ανάπτυξη της Περιφέρειας

Στα 3 χρόνια της διακυβέρνησής της, η Ν.Δ. έβγαλε τη μάσκα του μεσαίου χώρου και έδειξε το αληθινό της πρόσωπο: ένα πρόσωπο που έρχεται από το πολύ γνωστό παρελθόν της Δεξιάς, που υπηρετεί και αγκαλιάζει το κατεστημένο. Ποιος, αλήθεια, πολίτης πιστεύει σήμερα πως αυτή η Κυβέρνηση του έφερε τις καλύτερες μέρες που προεκλογικά του υποσχέθηκε; »

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια της ομιλίας του και αναφερόμενος ειδικά στη Μεσσηνία, στα προβλήματα και στις προοπτικές της ανάπτυξής της, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι:

« Στη Μεσσηνία, προσπαθούν να περάσουν την άποψη πως «κάνουν ότι μπορούν» για να πάνε τον τόπο μας μπροστά! Τίποτα ψευδέστερο! Στην πραγματικότητα, «κάνουν ότι μπορούν»

  • για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα,

  • για να δημιουργήσουν εικονική πραγματικότητα προόδου και ανάπτυξης, με οικειοποίηση δικών μας έργων, με κούφια λόγια και με πρόσκαιρα μπαλώματα.

Είδαμε τι επενδύσεις προσπάθησαν να περάσουν στο Ακριτοχώρι, στη Σχίζα, στο Μελιγαλά. Επενδύσεις που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, αντίθετες με τη στρατηγική ανάπτυξης της Μεσσηνίας. Είδαμε πως αντί για επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων, έμειναν πίσω τουλάχιστον ενάμισυ χρόνο οι μεγάλοι οδικοί άξονες. Ο εθνικός δρόμος Τρίπολης-Καλαμάτας, η Ιόνια Οδός. Είδαμε πως ξεχάστηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο Δυτικός Σιδηροδρομικός ’ξονας. Είδαμε τα χάλια του εσωτερικού μας οδικού δικτύου. Μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου. Όλα είναι ακόμα «υπό μελέτη». Λόγου χάρη, ενώ η ΠΟΤΑ θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2009, ακόμα δεν έχει γίνει ούτε η προμελέτη στο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος. Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα!

Είδαμε τις ελλείψεις σε υποδομές, σε σχέδια αξιοποίησης των υδάτινων πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος. Σε πρόσφατη ερώτησή μου στη Βουλή αποδείχθηκε ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο αξιοποίησης των υδατικών πόρων, όταν ο εφιάλτης της ξηρασίας είναι προ των πυλών! Είδαμε το μπάχαλο με τις αγροτικές επιδοτήσεις, με την αδιαφάνεια, με την πλήρη έλλειψη προετοιμασίας για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Είδαμε την παντελή απουσία σχεδίου για την αγροτική μας ανάπτυξη με προϊόντα ποιότητας. Για παράδειγμα, έπρεπε να φέρω το θέμα με Ερώτησή μου στη Βουλή, για να δώσουν, επιτέλους, χρήματα για τη μελέτη επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας στο σύνολο της ελαιοπαραγωγής του Νομού μας !

Είδαμε τις σοβαρές ελλείψεις των νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την ανεπαρκή εξυπηρέτηση των νεφροπαθών στο νομό μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν λειτουργούν 2 κλινικές (ΩΡΛ και ψυχιατρική) στην Καλαμάτα, η δε ΜΕΘ άνοιξε σήμερα όπως-όπως, λόγω της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας την Παρασκευή στην Καλαμάτα!

Είδαμε το ξεκίνημα της συρρίκνωσης και του μαρασμού του ΤΕΙ Καλαμάτας, με τους απαράδεκτους πειραματισμούς τους με τη βάση του 10. Ενός ΤΕΙ που μέχρι σήμερα αριθμούσε 7.000 σπουδαστές και σε 4 χρόνια θα μείνει με 1.500 ! Είδαμε την ανασφάλεια και την έλλειψη αστυνόμευσης, την ανοχύρωτη κατάσταση του νομού μας απέναντι στις πυρκαγιές και τις φυσικές καταστροφές.

Αυτά και άλλα πολλά, περιλαμβάνονται αναλυτικά στη «Βίβλο Αναξιοπιστίας για τη Μεσσηνία» που επεξεργάστηκα με τους συνεργάτες μου, δείχνοντας μια προς μία τις ακάλυπτες επιταγές που μοίρασε προεκλογικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Καλαμάτα!

Εμείς δεν μοιράζουμε ακάλυπτες επιταγές, ούτε υπηρετούμε συμφέροντα. Υπηρετούμε το δικό μας όραμα για τη Μεσσηνία της Ανάπτυξης, της Ποιότητας και της Δημιουργίας.

Μιας ανάπτυξης βασισμένης στον ήπιο και ποιοτικό τουρισμό με τις μεγάλες προοπτικές που δημιουργεί η ΠΟΤΑ. Η ΠΟΤΑ που εμείς θεμελιώσαμε και η επιμονή του καπετάν Βασίλη την έφερε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της. Μιας ανάπτυξης βασισμένης στον αγροτικό τομέα της γνώσης της επιχειρηματικότητας της ολοκληρωμένης διαχείρισης των προϊόντων μας. Των προϊόντων μας που θα διακρίνονται για την ποιότητά τους, την επωνυμία τους, την ονομασία προέλευσης.Μιας ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε ενισχυμένες εκπαιδευτικές υποδομές, αλλά και σε νέες σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και Νοσηλευτικής στο ΤΕΙ.»

Καταφανώς συγκινημένος από το ενθουσιώδες κλίμα που επικρατούσε στη συγκέντρωση, ο Μεσσήνιος βουλευτής κάλεσε όλους τους ετεροδημότες να γίνουν πρεσβευτές του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, να μεταφέρουν τις ιδέες και τις προτάσεις του σε κάθε γωνιά της Μεσσηνιακής γης.

Κλείνοντας την ομιλία του και αναφερόμενος στη δική του κοινοβουλευτική δράση, ο κ. Κουσελάς σημείωσε ότι:

« Γι� αυτό το όραμα έδωσα και δίνω το δικό μου αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή. Έναν αγώνα δίπλα στον πολίτη, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου,

  • με πάνω από 150 ομιλίες και παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές της Βουλής,

  • με πάνω από 400 Ερωτήσεις και Αναφορές μου σε Υπουργούς για μικρά και μεγάλα προβλήματα της Μεσσηνίας, για μικρά και μεγάλα προβλήματα του κάθε πολίτη

  • με παρεμβάσεις σε διαβήματα φορέων και επιτροπών συμπολιτών μας στους αρμόδιους Υπουργούς

  • με συνεχή παρουσία και διάλογο με τους πολίτες της Μεσσηνίας

  • με ενωτικές πρωτοβουλίες και βάζοντας πάνω απ΄ όλα τη Μεσσηνία

�Ημουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον κάθε Μεσσήνιο, παρών στα μεγάλα και στα μικρά προσκλητήρια των συμπολιτών μας! Η μόνη � και η καλύτερη- ανταμοιβή αυτής της δουλειάς μου είναι η απήχηση και η αποδοχή της σε κάθε γωνιά της Μεσσηνίας !Είναι η δική σας εκτίμηση, υποστήριξη και φιλία! »