Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/3/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Προεκλογική λιτότητα με φρούδες
υποσχέσεις μετεκλογικής "γενναιοδωρίας"
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Οφθαλμαπάτη οι αυξήσεις των μισθών
στο Δημόσιο
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Προεκλιγική λιτότητα με
φρούδες υποσχέσεις μετεκλογικής- και
επιλεκτικής- "γενναιοδωρίας"
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

Φρούδες υποσχέσεις μετεκλογικής γενναιοδωρίας
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2007 είπε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Η αύξηση κατά 3,5% (από 22-53 ευρώ μηνιαίως) των βασικών μισθών των υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και των συνδεδεμένων με αυτούς αποδοχών είναι ακόμα μια οφθαλμαπάτη. Αντιστοιχεί στο 65% των συνολικών αποδοχών των αντίστοιχων εργαζομένων, αφού αρκετά επιδόματα όπως το οικογενειακό, το κίνητρο απόδοσης, το μεταπτυχιακό, ειδικά επιδόματα κλπ. είναι σταθερά σε ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στη αύξηση.

Το σύνολο των αποδοχών αυτών των εργαζομένων αυξάνεται στην πραγματικότητα κατά 2,28%), δηλαδή κάτω ακόμα και από τον επίσημα προβλεπόμενο από την Κυβέρνηση πληθωρισμό για το 2007, που είναι 3%.

Αν υπολογίσουμε την αυξημένη παρακράτηση φόρου για όσους έχουν αποδοχές μέχρι 1.714 ευρώ, έχουμε μια τελική αύξηση που (γι� ακόμα μια φορά) μεταφράζεται σε σημαντική πραγματική απομείωση των αποδοχών χιλιάδων εργαζομένων στον Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα !

Αυτά, τη στιγμή που το κόστος διαβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας αυξήθηκε, την τελευταία τριετία, κατά 26,8%, ενώ το μηνιαίο εισόδημα αυξήθηκε μόνο κατά 14,4%, με πραγματική επιβάρυνση κατά 245 � το μήνα !

Βεβαίως, η Κυβέρνηση θα μας πει ότι «τηρεί τις δεσμεύσεις της» απέναντι στα σώματα ασφαλείας, αφού από την 1-9-2007 ..αυξάνει από τα ήδη προβλεπόμενα 43,20 ευρώ σε...44,70 ευρώ το ειδικό επίδομα για το 2007 και από 1-9-2008 (προφανώς μετεκλογικά....) στο 8% του εκάστοτε Β.Μ. του Ανθυπολοχαγού (ορίζεται στα 795 ευρώ από 1-1-2007), δηλ. σε 63,6 ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα ( αντί του αρχικά προβλεπόμενου 57.6 ευρώ).

Αλλά και για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντί για ένα αξιοπρεπές και ολοκληρωμένο μισθολόγιο, τους επιφυλάσσει, μετά από μήνες απεργιών με κλειστά σχολεία, την καταβολή του νέου επιδόματος διδακτικής προετοιμασίας με τις γνωστές 6μηνιαίες δόσεις, μέχρι να φτάσει από τα 17,5 ευρώ (α� 6μηνο του 2007) στα 105 ευρώ. Και αυτό, σε αρκετά μετεκλογικά «τέρμηνα»...

Με τον ίδιο... βασανιστικό και μετεκλογικά κλιμακούμενο τρόπο (λες και η προσδοκώμενη αύξηση στο μέλλον μπορεί να καλύψει τις οξυμένες ανάγκες του σήμερα...), αυξάνεται και το επίδομα «νοσοκομειακό και τροφής» για το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, ενώ θυμήθηκε, επιτέλους, η Κυβέρνηση να αυξήσει κάποτε και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των κτηνιάτρων!

Η Κυβέρνηση φυσικά ξέχασε τις εξαγγελίες της σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους για Νέο Μισθολόγιο των Δ.Υ. που να διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές σε κάθε κατηγορία, ιδίως στους εκπαιδευτικούς και στους νοσηλευτικούς.

Ξέχασε την υπόσχεσή της να βελτιώσει τους βασικούς μισθούς στα Σώματα ασφαλείας, ώστε να μην υπολείπονται των κλιμακίων που ισχύουν για τους λοιπούς Δημοσίους Υπαλλήλους.

΄Η μήπως ετοιμάζεται και πάλι για νέες υποσχέσεις, επιστρατεύοντας εκ νέου τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε, προς άγρα εντυπώσεων για ανέξοδη προεκλογική κατανάλωση;»