Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/3/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Ερώτηση Δημ. Κουσελά για το Φιλιατρινό φράγμα»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Ερώτηση του Δημ. Κουσελά για το Φιλιατρινό φράγμα»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Ερώτηση Κουσελά για το Φιλιατρινό φράγμα»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ερώτηση Κουσελά για το Φιλιατρινό φράγμα
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

Ερώτηση Κουσελά για το Φιλιατρινό φράγμα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης και έναρξης του έργου κατασκευής του Φιλιατρινού Φράγματος, ενός σημαντικού έργου για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του Νομού Μεσσηνίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ημερομηνία 5-10-2006, ο κ. Υπουργός παρουσίασε την πορεία των μεγάλων δημόσιων έργων, (εγγειοβελτιωτικών, λιμνοδεξαμενών και αρδευτικών) που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικά για το Νομό Μεσσηνίας, αναφέρθηκε αποκλειστικά στην προγραμματιζόμενη κατασκευή του Φιλιατρινού Φράγματος, προϋπολογισμού 44.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της Δ� Προγραμματικής Περιόδου (Δ� ΚΠΣ), που θα γίνει στη λεκάνη του Φιλιατρινού περιοχής Φιλιατρών, με ταμιευτήρα ικανό να αποθηκεύσει 8 εκατ. κυβικά μέτρα νερό.

Επειδή το εν λόγω έργο είναι απο τα πιο σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα που χρειάζεται η Μεσσηνία, ως απαραίτητη υποδομή για την αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Φιλιατρών, αφού θα καλύψει τις ανάγκες άρδευσης 25.000 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας 2.000 αγροτικών οικογενειών,

Επειδή, σύμφωνα και με την 47/27-4-2006 Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, που είχε προτείνει την ένταξή του, υπάρχει πλέον πλήρης μελετητική ωριμότητα, τεχνική και περιβαλλοντική, για να ενταχθεί άμεσα το έργο στην Δ� Προγραμματική Περίοδο (Δ�ΚΠΣ) και να προχωρήσει το ταχύτερο η κατασκευή του,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • �Εχει εγκριθεί η ένταξη του έργου κατασκευής του Φιλιατρινού Φράγματος στην Δ� Προγραμματική Περίοδο;

  • Εαν ναι, πότε αναμένεται να ξεκινήσει και ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του;

  • Εαν όχι, που οφείλεται η καθυστέρηση και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών; »