Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/2/2009

 

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Απάντηση Υπουργείου σε  Κουσελά.
Απαιτείται τουλάχιστον 1,5 χρόνος για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας.
 
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Κουσελάς για απάντηση Κιλτίδη.
Μετά 1,5 χρόνος για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας.
 
Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Απάντηση Υπουργείου ς σε  Κουσελά.
Απαιτείται τουλάχιστον 1,5 χρόνος για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας.
 
Εφημερίδα ΦΩΝΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Απάντηση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση Κουσελά.
Απαιτείται τουλάχιστον 1,5 χρόνος για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας.
 
Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Απάντηση Κιλτίδη σε  Κουσελά για το ελειόλαδο.
Απαιτείται τουλάχιστον 1,5 χρόνος για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας.
 
Απάντηση Υπουργείου σε Κουσελά:
Απαιτείται τουλάχιστον 1,5 χρόνος για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας
 
 
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Κουσελάς, σχολιάζοντας απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην 12518/15-1-2009 Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα μέτρα στήριξης του ελαιοκομικού τομέα, αναφερόμενος ειδικά στο κομμάτι της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας δήλωσε τα εξής:  
 
Στην απάντηση του κ. Κιλτίδη αναφέρεται ότι :
-          η ‘Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας υπέβαλε αίτηση και πλήρη φάκελο στις 9 Ιουλίου 2008 για την τροποποίηση του προϊόντος Ελαιόλαδο Καλαμάτα ΠΟΠ.
-          Η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου αξιολόγησε θετικά το αίτημα, προέβη σε δημοσιοποίησή του και δόθηκε προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων.
-          Ο αγροτικός συνεταιρισμός Δολών υπέβαλε εμπρόθεσμα ένσταση κατά της προαναφερθείσας αίτησης τροποποίησης, η οποία θα εξετασθεί κατά τα προβλεπόμενα από την αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων κατά αιτήσεων καταχώρησης, τροποποίησης ή ακύρωσης ονομασιών ΠΟΠ-ΠΓΕ.
-          Σε περίπτωση απόρριψης της παραπάνω ένστασης το αίτημα τροποποίησης θα διαβιβαστεί από τη χώρα μας στην Ε.Ε για την τελική αξιολόγησή του και τυχόν υποβολή ενστάσεων από ενδιαφερόμενους σε διεθνές επίπεδο.
-           «Η διαδικασία αξιολόγησης από την Επιτροπή υποβολής ενστάσεων και τελικής δημοσίευσης της τροποποίησης υπερβαίνει τον ενάμιση χρόνο.»
 
Με βάση την παραπάνω απάντηση του κ. Υφυπουργού, η διαδικασία επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα απαιτεί, στην καλύτερη περίπτωση,  τουλάχιστον ενάμισι χρόνο.  Επομένως τα χρονοδιαγράμματα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς από τοπικούς παράγοντες, μόνο ως παραπλανητικά για τους ελαιοπαραγωγούς μπορούν να εκληφθούν.