Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/3/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Καμία δέσμευση για την ανάδειξη και
προβολή της Αρχαίας Μεσσήνης»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ
ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την
ανάδειξη και προβολή
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Κουσελάς κατά Βουλγαράκη για τα έργα
στην Αρχ. Μεσσήνη»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Καμία δέσμευση για την ανάδειξη και προβολή
της αρχαίας Μεσσήνης»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την ανάδειξη και προβολή της αρχαίας Μεσσήνης

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Βουλγαράκης απάντησε σε Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά για την αναγκαία ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης και την κατασκευή του Μουσείου στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

« Ο κ. Βουλγαράκης απαντά τυπικά και αποστασιοποιημένα ακόμα και για θέματα, όπως το Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, τα οποία έχει προσωπικά δεσμευτεί να προωθήσει.

Τα μέχρι σήμερα έργα ανάδειξης και προβολής αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο αρχαιολογικού χώρου είχαν δρομολογηθεί, στο μεγαλύτερο μέρος τους, από την προηγούμενη Κυβέρνηση. �Οσο για τις μελέτες και τα αναγκαία έργα περαιτέρω ανάδειξης του χώρου, αυτά είναι ακόμα υπό αξιολόγηση, ενώ καμιά νύξη δεν γίνεται, στην απάντηση του κ. Υπουργού, για τη διασφάλιση της αναγκαίας ενδιάμεσης χρηματοδότησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχισή τους .

Ας ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν συνειδητοποιήσει, έστω και στο ελάχιστο, τη σημασία του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου ενόψει και των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, καθώς και την ανεκτίμητη συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη και στην αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού μας »