Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/3/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Ο Δημ. Κουσελάς για το πρόγραμμα
του ΠΑΣΟΚ
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Δ. Κουσελάς: Πρόγραμμα ρήξης και κοινωνικής
δικαιοσύνης
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

«Ο Δημ. Κουσελάς για το πρόγραμμα
του ΠΑΣΟΚ
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Πρόγραμμα ρήξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προοπτικής

Με αφορμή την παρουσίαση των 10 βασικών αξόνων και προτάσεων του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι η απάντηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στον κατήφορο απαξίωσης και κοινωνικής οπισθοδρόμησης στον οποίο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εδώ και τρία χρόνια εγκλώβισε τη χώρα.

Είναι ένα Πρόγραμμα από την Κοινωνία για την Κοινωνία, που θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται, μέσα από εκτεταμένο κοινωνικό διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς, για να οριστικοποιηθεί τον Μάϊο, από το Προγραμματικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Είναι το πλαίσιο για τη νέα μεγάλη κοινωνική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τον ελληνικό λαό, που εγγυάται :

 • σιγουριά και προστασία στον πολίτη, κοινωνική δικαιοσύνη και ποιότητα ζωής με αξιοπρέπεια και την ασφάλεια για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα

 • μια κοινωνία βασισμένη στη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την κοινωνική λογοδοσία, τη διαβούλευση, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη, χωρίς γραφειοκρατίες και δουλείες στους ισχυρούς, απελευθερωμένη από εξαρτήσεις και πελατειακές σχέσεις, από τη διαφθορά και την αυθαιρεσία της εξουσίας.

 • δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και των εισοδημάτων, κλείσιμο της ψαλίδας της κοινωνικής ανισότητας, επαναθεμελίωση και ουσιαστική αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, του κράτους Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.

 • ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, προστασία και αξιοπρέπεια για τον συνταξιούχο, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τον κάθε πολίτη.

 • ασφάλεια και προοπτική για τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, έλεγχο και κανόνες στην αγορά για την προστασία του καταναλωτή από τους κερδοσκόπους.

 • νέα πνοή στην ανάπτυξη της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σχεδιασμένες και ουσιαστικές προοπτικές για τους νέους μας.

 • νέο μοντέλο διάρθρωσης της χώρας, με αναβάθμιση των αυτοδιοικητικών θεσμών, με την πόλη και τους πολίτες της στο επίκεντρο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

 • μια κοινωνία δημιουργίας, με επένδυση στη Γνώση, στην αναβάθμιση της Παιδείας, στην έρευνα, στη σχεδιασμένη ανάπτυξη, στην απασχόληση με ασφάλεια και προοπτική. Με ποιότητα και πρόσβαση στην εκπαίδευση για κάθε ελληνική οικογένεια και για όλες τις βαθμίδες, με επαρκή χρηματοδότηση της Παιδείας και σταθερή μείωση του οικονομικού βάρους που επωμίζεται σήμερα κάθε οικογένεια για την εκπαίδευση των παιδιών της.

 • δίκαιη φορολογία, που διασφαλίζει την αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων, με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

 • βασική σύνταξη 950 ευρώ για κάθε ζευγάρι και 550 για τον κάθε ανασφάλιστο πολίτη και διεύρυνση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ, ώστε να επωφεληθούν από αυτό άλλοι 300.000 συνταξιούχοι.

 • αυξημένη μέριμνα και ενίσχυση για την οικογένεια και το παιδί, εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση για τους νέους, αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού εντός τετραετίας, ενίσχυση του θεσμού της κοινωνικής εργασίας.

 • πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο για κάθε �Ελληνα και Ελληνίδα

 • 950 ευρώ σύνταξη στο κάθε ζευγάρι αγροτών και 550 για τον μεμονωμένο αγρότη.

 • νέα πολιτική αγροτικής γης, με σχέδιο και στήριξη των αγροτών μας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Αυτή είναι η απάντησή μας στα αδιέξοδα των πολιτικών και στις αντικοινωνικές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Μια απάντηση που αφουγκράζεται τον πολίτη και απαντά με λύσεις και τομές στις καθημερινές αγωνίες του. Μια απάντηση προοπτικής, δημιουργίας και κοινωνικής δικαιοσύνης!