Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/2/2007

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Κατά του ιχθυοτροφείου τόνου η Νοτιοανατολική Πυλία

Η κοινωνία της Φοινικούντας και όλης της Νοτιοανατολικής Πυλίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Βροντοφώναξε �όχι� στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας εκτροφής κόκκινου τόνου στη Σχίζα, λέγοντας ότι οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την αειφόρο ανάπτυξη, για την τουριστική δυναμική και προοπτική της περιοχής. Και όπως τονίστηκε χθες, σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στη Φοινικούντα, θα αγωνιστούν μ� όλες τους τις δυνάμεις για να αποτρέψουν το �έγκλημα σε βάρος του τόπου τους και της ζωής τους�. Στον αγώνα τους αυτό έχουν μάλιστα συμπαραστάτες τους φορείς και τον πολιτικό κόσμο της Μεσσηνίας.

Στο σχετικό ψήφισμα, που έγινε ομόφωνα αποδεκτό, σημειώνεται:

«Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 11/2/2007 στη Φοινικούντα είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εγκατάσταση και λειτουργία ιχθυοτροφείου στη Σχίζα. Διατρανώνουμε την απόφασή μας να αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή μιας τέτοιας εγκατάστασης. Ζητάμε από τους βουλευτές του νομού μας να πάρουν τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να συνδράμουν αποφασιστικά στο δίκαιο αγώνα μας. Ζητάμε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει αρνητικά κατά τη συζήτηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει καταθέσει η εταιρεία και να συμπαραταχθεί μαζί μας μέχρι να αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος αυτός. Τέλος, ζητάμε από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ και τα άλλα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες να ακυρώσουν τις όποιες θετικές γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις έχουν πάρει για το θέμα της εγκατάστασης του ιχθυοτροφείου τόνου στη Σχίζα.

Υπάρχει δυναμική τουριστική ανάπτυξη με μεγάλες προοπτικές στον τόπο μας και το ιχθυοτροφείο θα την ανατρέψει με ολέθρια αποτελέσματα, όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά για το νομό μας».

Το ψήφισμα αυτό θα κατατεθεί στη γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου και σε κάθε αρμόδια υπηρεσία μαζί με τα άλλα συνοδευτικά έγγραφα και υπογραφές των πολιτών.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

Ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς τόνισε πως «λέμε ένα μεγαλόστομο �όχι� σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε». Και πρότεινε να γίνει ό,τι και για τη μονάδα βιομάζας του Μελιγαλά: «Να υπάρξει κοινή κατάθεση ερώτησης όλων των βουλευτών του νομού. Το δρόμο τον δείχνει ο Μελιγαλάς».