Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/1/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«Αναφορά Δημ. Κουσελά για τις καθαρίστριες σχολείων»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα
των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων
των καθαριστριών»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«Υπέρ των καθαριστριών σχολείων ο Δ. Κουσελάς»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΖΗΤΕΙ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Παιδείας, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια και εύλογα αιτήματα των καθαριστριών δημοσίων σχολείων του Ν. Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας, προκειμένου να πάψουν να παραμένουν σε εκκρεμότητα η κάλυψη της μισθοδοσίας τους και η αναγκαία εργασιακή και ασφαλιστική τους αποκατάσταση.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω ανακοίνωση-ψήφισμα του Σωματείου Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, ενόψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των συμβασιούχων καθαριστριών σε όλα τα σχολεία της χώρας στις 1& 2 Φεβρουαρίου 2007, στην οποία εκτίθενται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες εργαζόμενες και οι διεκδικήσεις τους.

Παρακαλώ να εξετάσετε με τη δέουσα μέριμνα και προσοχή τα προβλήματα που εκτίθενται στο συνημμένο έγγραφο και ειδικότερα :

  • τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη μετάθεση του κόστους μισθοδοσίας τους στους ΟΤΑ, χωρίς τούτο να διασφαλίζεται από αντίστοιχα κονδύλια στους προϋπολογισμούς τους και χωρίς οι ΟΤΑ να είναι οι άμεσοι εργοδότες τους,

  • τα αιτήματα μονιμοποίησης καθαριστριών με σημαντική προϋπηρεσία, οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά είτε έχουν εξαιρεθεί του Π.Δ. 164/2004, είτε μονιμοποιήθηκαν με συμβάσεις μισής, μιας και μιάμισης ώρας ημερησίως, δηλ. με συμβάσεις απαγορευτικές για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησής τους,

δεδομένου ότι πρόκειται για μια κατηγορία χαμηλόμισθων εργαζομένων, χωρίς την προσφορά των οποίων δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας στα δημόσια σχολεία του Ν. Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας. »