Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/1/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«Ο Δ. Κουσελάς για την Αρχαία Μεσσήνη»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
Άμεσα μέτρα για την ανάδειξη και προβολή
της Αρχαίας Μεσσήνης
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
Χρηματοδοτήστε τα έργα στην Αρχαία Μεσσήνη
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Στο επίκεντρο η Αρχαία Μεσσήνη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας του να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την ανάδειξη και την προβολή της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

�Στην Αρχαία Μεσσήνη του Ν. Μεσσηνίας είναι σε εξέλιξη εδώ και χρόνια μια σημαντική ανασκαφική και αναστηλωτική προσπάθεια, με σκοπό την ανάδειξη ενός χώρου ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μεγάλης πολιτιστικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Η απρόσκοπτη συνέχιση και η ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου, που εύλογα αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Ιθώμης, το Νομό Μεσσηνίας και για τη χώρα μας γενικότερα, εξαρτάται από τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να μη σταματήσουν τα έργα, αλλά και την ένταξη των ήδη προγραμματισθέντων έργων, προϋπολογισμού περίπου 6 εκ. ευρώ, στην 4η προγραμματική περίοδο (Δ� ΚΠΣ).

Εξίσου απαραίτητη για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου είναι η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και η ένταξή του στο Δ� ΚΠΣ.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης, πότε και με ποιόν ακριβώς τρόπο;

  • Τι μέτρα έχει λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία για τη συνέχιση του έργου ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου ενδιάμεση χρηματοδότηση, καθώς και για την ένταξη του έργου αυτού στη Δ� προγραμματική περίοδο (Δ� ΚΠΣ); �