Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/1/2007

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Δικαιώνεται ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας του Μελιγαλά

Η απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, με την οποία ακυρώνεται το «πράσινο φως» της Γεν. Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κας Αβούρη για τη λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, έβαλε, ευτυχώς, τα πράγματα στη θέση τους!

Με την απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ δικαιώνεται ο αγώνας, οι τεκμηριωμένες ενστάσεις και οι προσφυγές της αυτοδιοίκησης, των φορέων και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας του Μελιγαλά.

Δικαιώνονται ο αγώνας και οι προσπάθειες όλων των βουλευτών και των φορέων του Νομού μας, για την αποτροπή μιας επένδυσης που αποδεδειγμένα επιβάρυνε και υποβάθμιζε το περιβάλλον, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένος, αφού απέδωσε η ενωτική μου πρωτοβουλία για την κατάθεση κοινής Ερώτησης στη Βουλή από όλους τους βουλευτές του Νομού μας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και ο αγώνας που και εγώ έδωσα, μαζί με τους φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του νομού μας, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Το πολύτιμο δίδαγμα αυτής της υπόθεσης είναι ότι μπορούμε να έχουμε άμεσο, απτό και θετικό αποτέλεσμα σε πολλούς τομείς που αφορούν στην ανάπτυξη και στις ανάγκες της Μεσσηνίας μας, αν όλοι μαζί, πολίτες, φορείς και βουλευτές του Νομού λειτουργούμε ενωμένοι και συντεταγμένα.

Αυτή η ενότητα είναι πρόκληση και απαραίτητη κατάκτηση για όλους μας, μπροστά σε επενδύσεις τύπου Ακριτοχώρι, Μελιγαλά και Σχίζας, οι οποίες προβάλλονται τα τελευταία χρόνια ως «διέξοδος» για την ανάπτυξη και την απασχόληση στο Νομό μας, χωρίς να συμβαδίζουν με τις ανάγκες διαφύλαξης και ανάδειξης του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου, ούτε με τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης της Μεσσηνίας μας.

Ως βουλευτής του Νομού δεσμεύομαι να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας, συμμετέχοντας και στηρίζοντας κάθε ενωτική πρωτοβουλία που θα προτάσσει και θα υπηρετεί τα συμφέροντα της Μεσσηνίας και του λαού της.