Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/1/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«Ομιλία Κουσελά στους Γαργαλιάνους για
προβλήματα στην επιδότηση
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ
"Μπάχαλο" με την ενιαία επιδότηση κατήγγειλε
πάλι ο Κουσελάς
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 16 ΙΑΝΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί στους Γαργαλιάνους
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«Συγκέντρωση αγροτών και ομιλία Κουσελά»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Ο Κουσελάς κατά της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις ελαιόλαδου
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε στους Γαργαλιάνους ενημερωτική συγκέντρωση ελαιοπαραγωγών από το βουλευτή Δημήτρη Κουσελά και τη Δημοτική Οργάνωση Γαργαλιάνων του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις επιδοτήσεις ελαιολάδου.

Ο κ. Κουσελάς, ενημέρωσε τους παραγωγούς για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία συμμετείχε. Και τόνισε ότι τη στιγμή που οι αγρότες έπρεπε να ενημερώνονται και να προετοιμάζονται για τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους, ταλαιπωρούνται για τα αυτονόητα και αγωνίζονται να κατοχυρώσουν αυτά που ήδη δικαιούνται. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε ο βουλευτής, όχι μόνο δεν αξιοποιεί τη νέα ΚΑΠ για να διαμορφώσει και να στηρίξει μια βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία, αλλά αποδεικνύεται και ανίκανη να μοιράσει σωστά και έγκαιρα τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν επί Ελληνικής Προεδρίας το 2003.

Ο κ. Κουσελάς επισήμανε ότι οι αγρότες μας κλήθηκαν να πληρώσουν τα λάθη άλλων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τους αφήνει έρμαια των καρτέλ και της αγοράς και παρακολουθεί αδιάφορη την κατάρρευση του εισοδήματός τους, με την πτώση της τιμής του λαδιού στα 2,40 ευρώ. Σύμφωνα με τον Μεσσήνιο βουλευτής, αντί για τη στήριξη του εισοδήματος και για τις παραπέρα ελαφρύνσεις του κόστους παραγωγής, που η Ν.Δ. τους υποσχέθηκε προεκλογικά, η κυβέρνηση επιχειρεί να τους ρίξει στάχτη στα μάτια, προσπαθώντας να αποκρύψει το γεγονός ότι χιλιάδες παραγωγοί της Μεσσηνίας δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ επιδότησης και ότι οι επιδοτήσεις που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν φτάνουν ούτε το 50% του συνόλου, σε αντίθεση με τα όσα παραπλανητικά διακηρύσσει ο κ. Μπασιάκος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κουσελάς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την ενημέρωση των παραγωγών για τα δικαιώματά τους και ότι θα βρίσκεται συνέχεια δίπλα τους, μέχρι την πλήρη και οριστική δικαίωσή τους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν και πήραν το λόγο ο Παναγιώτης Αλευράς, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας, υπεύθυνος της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά ζητήματα, και ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Γαργαλιάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Χέλης. Νέες συγκεντρώσεις των παραγωγών έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στον Αετό, στο καφενείο �Ντεμίρη� και στις 7.30 το βράδυ της ίδιας μέρας στο Κοπανάκι, στο Δημαρχείο. .