Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/1/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΚΟΥΣΕΛΑ-ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗ
Σκιαδάς:Στόχος η εξόφληση εντός Απριλίου
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ
ΕΛΕΓΧΩΝ
Στο... περίμενε πάνω από 3.000
ελαιοπαραγωγοί για την επιδότηση
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 12 ΙΑΝΥΑΡΙΟΥ 2007

«ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τους ελέγχους της
Ενιαίας Ενίσχυσης
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ - ΠΕΤΡ. ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗΣ
Συνενόχους ψάχνει να βρει για τις επιδοτήσεις
η κυβέρνηση
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Βολές κατά της Κυβέρνησης από Κουσελά - Κατσιλιέρη
ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά από το μπάχαλο που δημιούργησε και τις τεράστιες ευθύνες της, να διαχειριστεί την κατανομή των ποσών της ενιαίας ενίσχυσης που εξασφάλισε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέχρι το 2013, επιχειρεί να βρεί συνενόχους και να μεταθέσει αλλού τις δικές της ευθύνες.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουσελά, ο οποίος συνεχίζοντας τονίζει:Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που προκάλεσε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκιαδάς με τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού Μεσσηνίας, του Νομάρχη, του Προέδρου της Ε.Α.Σ. και του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ :

  • Αρνήθηκε να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που του θέσαμε, γιατί φτάσαμε στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο, όπως και να δεσμευθεί για το πότε θα υπάρξει εξόφληση των παραγωγών που έχουν πάρει προκαταβολή, καθώς και εκείνων που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου.

  • Ομολόγησε ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι 31/12/2006 όπως ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να ζητιανεύει από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση για 3-4 μήνες.

  • Πέταξε το «μπαλάκι» στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Μεσσηνίας για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των διασταυρώσεων των στοιχείων που απαιτούνται για να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί την μετάθεση των τεράστιων δικών της πολιτικών ευθυνών στις πλάτες άλλων.

  • Το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε για την ολοκλήρωση των ελέγχων στις 25 Μάρτη είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, αφού ο Νομάρχης δήλωσε ότι δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

    Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Κουσελάς και Πέτρος Κατσιλιέρης δήλωσαν ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η Κυβέρνηση, η οποία με τις επιλογές της έχει φέρει σε αδιέξοδο και εμπαίζει τους παραγωγούς.