Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/9/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 27 Σεπτεμβρίου  2008
"Απαράδεκτες οι  μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης"
" Δ. Κουσελάς για μεταθέσεις Αστυνομικών "

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  27 Σεπτεμβρίου  2008
"Δ. Κουσελάς "
"Μεθοδεύσεις εκφοβισμού και ποδογέτησης αστυνομικών"


"Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   27 Σεπτεμβρίου  2008
" Aπαράδεκτες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης σε βάρος των Αστυνομικών. "
" Αντίδραση Κουσελά για τις αλλαγές στις μεταθέσεις των σωμάτων ασφαλείας"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 27 Σεπτεμβρίου  2008
"Δήλωση  του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά "
παράδεκτες Κυβερνητικές  μεθοδεύσεις  σε βάρος των Αστυνομικών. "

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  27 Σεπτεμβρίου   2008

Δήλωση Δημήτρη Κουσελά για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης σε βάρος των Αστυνομικών.

Αναφερόμενος στο προωθούμενο από την Κυβέρνηση Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τροποποιεί τον Κανονισμό Μεταθέσεων των αστυνομικών, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, αντί να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της απέναντι στα σώματα ασφαλείας και να τα ενισχύσει ηθικά και υλικά, ενισχύοντας παράλληλα και την ασφάλεια των πολιτών, έχει διαπρέψει στις προσπάθειες υποβάθμισης, κομματικής ποδηγέτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ, παντελώς αγνοώντας και μηδενίζοντας την προσφορά και την καθημερινή τους προσπάθεια.

Οι πρόσφατες αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών, είναι μόνο ένα δείγμα αυτής της αυταρχικής και κοντόφθαλμης λογικής της. Τώρα, χωρίς κανένα διάλογο, επιχειρεί να καταργήσει και τον Κανονισμό Μεταθέσεων των αστυνομικών. ‘Έναν Κανονισμό που θεσπίστηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά από διάλογο με τις Ομοσπονδίες των αστυνομικών και ο οποίος εισήγαγε ένα αντικειμενικό σύστημα με μοριοποίηση των αιτήσεων μετάθεσης. Αυτό το σύστημα το καταργεί μονομερώς και αυθαίρετα η Κυβέρνηση, αφήνοντας τους αστυνομικούς και τους αξιωματικούς της Αστυνομίας στο έλεος της κομματοκρατίας, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας.

Οι απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, που στόχο έχουν να κάμψουν το δημοκρατικό φρόνημα των αστυνομικών και να εκμηδενίσουν κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας στην ΕΛΑΣ, δεν πρέπει να περάσουν. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το απαράδεκτο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Σε κάθε περίπτωση ως ΠΑΣΟΚ δεσμευόμαστε να καταργήσουμε αυτές τις αυθαίρετες ρυθμίσεις, που μετατρέπουν την ΕΛΑΣ σε κομματοκρατούμενη ζούγκλα και να επαναφέρουμε τις δημοκρατικές διατάξεις. »