Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/8/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Δ.  Κουσελάς"
"Ομολογία πλήρους αποτυχίας τα «νέα οικονομικά μέτρα» της Κυβέρνησης "

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Δήλωση του Βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Κουσελά"
"Ομολογία πλήρους αποτυχίας τα «νέα οικονομικά μέτρα» της Κυβέρνησης"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008

"ΠΑΣΟΚ: Ομολογούν την κατάρρευση τους ."

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   2008

Ομολογία πλήρους αποτυχίας τα «νέα οικονομικά μέτρα» της Κυβέρνησης

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη για τα νέα μέτρα οικονομικής πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης αποτελούν ομολογία πλήρους κατάρρευσης του προϋπολογισμού του και αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που αφαιρεί από τους πολλούς για να προσθέσει οφέλη στους λίγους, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα και διαιρώντας την κοινωνία.

Τα μέτρα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση και την ύφεση που η Κυβέρνηση δημιούργησε με τις επιλογές της εδώ και 4 χρόνια. Με τα μέτρα αυτά, η Κυβέρνηση επιβραβεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες στοχοποιώντας και «χαρατσώνοντας» αδιακρίτως τους μικρομεσαίους, αντί να εντοπίσει ως όφειλε αυτούς που συστηματικά και πραγματικά φοροδιαφεύγουν.

Παραπέμπει για μετά το 2009 τη φορολόγηση των κεφαλαίων από μερίσματα και stock options, ενώ για τους μισθωτούς εξαγγέλλει «ελαφρύνσεις» που θα ισχύσουν στο απώτερο μέλλον έχοντας προφανώς παγώσει μέχρι τότε και το αφορολόγητο και τις ισχύουσες για αυτούς φορολογικές κλίμακες.

Αυξάνει σημαντικά τα τέλη κυκλοφορίας απομειώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα του μέσου πολίτη.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του μπορούν να εγγυηθούν έναν άλλο δρόμο.

Χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική, στηριγμένη στην ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας, στη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Μια οικονομική πολιτική με σχέδιο και όραμα, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα που θέλουμε και που μας αξίζει. »