Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/8/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Συγχαρητήρια του Δημήτρη Κουσελά στους επιτυχόντες"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Συγχαίρουν  τους επιτυχόντες"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008

Συγχαρητήρια του Δημήτρη Κουσελά στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων για τη εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους υποψηφίους του Νομού μας που πέτυχαν να εισαχθούν στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η επιτυχία τους αυτή έρχεται ως δίκαιη επιβράβευση της σκληρής προσπάθειας και των δυσανάλογων θυσιών στις οποίες υποβλήθηκαν, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Εύχομαι ολόψυχα στους νέους φοιτητές να πετύχουν και στον στίβο των σπουδών και σ’ εκείνον της ζωής, προπάντων να γίνουν χρήσιμοι για τον τόπο μας επιστήμονες και ολοκληρωμένοι πολίτες.

Αξίζουν ωστόσο συγχαρητήρια και στους υποψήφιους που δεν πέτυχαν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την προσπάθεια που έκαναν και τον αγώνα που έδωσαν απέναντι στην ισοπεδωτική «κρησάρα» της βάσης του 10, απέναντι σε εξετάσεις που φιλοδοξούν να κρίνουν στιγμιαία το δυναμικό και τις προοπτικές μιας ολόκληρης ζωής.

Δυστυχώς, ο κ. Υπουργός Παιδείας με τις σημερινές δηλώσεις του προτίμησε να τους «κλείσει το μάτι» προς την κατεύθυνση των Εμπόρων της Γνώσης, δηλώνοντας μάλιστα πως το Υπουργείο του φρόντισε να έχουν όλες τις… εναλλακτικές ευκαιρίες, όσοι δεν προτιμήσουν να ξαναδώσουν του χρόνου. Για τις οικογένειες και τους υποψήφιους, που θα αναγκαστούν να πληρώσουν το μάρμαρο της ιδιωτικής παραπαιδείας και της έλλειψης εναλλακτικών επιλογών στον τόπο μας, ούτε λόγος! »