Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/4/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Αναφορά  Δ. Κουσελά για το σιδηροδρομικό δίκτυο  Κορίνθου-‘Αργους-Τρίπολης."  "

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Αναφορά Δ. Κουσελά για το σιδηρόδρομο  "

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Σιδηροδρομικό δίκτυο Κορίνθου-‘Αργους-Τρίπολης."
"Ο Δ. Κουσελάς ζητά εξηγήσεις για τη δρομολογούμενη κατάργηση του Δικτύου "

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2008
"Η κατάργηση του τρένου από Κόρινθο σε Καλαμάτα χθες  στη Βουλή"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   2008

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για τη δρομολογούμενη κατάργηση του σιδηροδρομικού Δικτύου Κορίνθου-‘Αργους-Τρίπολης.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, σε συνέχεια Ερωτήσεών του για τη γραμμή Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και με βάση υπόμνημα διαμαρτυρίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, ζητώντας εξηγήσεις για τη δρομολογούμενη κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου-‘Αργους-Τρίπολης και απαιτώντας την άμεση επαναλειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανακαίνισής της και τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω αντίγραφο του από 29-7-2008 υπομνήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου, με το οποίο εκφράζεται η έντονη ανησυχία του για τη μη άμεση επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού Δικτύου Κορίνθου-‘Αργους-Τρίπολης, τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανακαίνισης της γραμμής και έχουν γίνει και τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση επαναλειτουργία του εν λόγω δικτύου, διότι κάθε καθυστέρηση οδηγεί σε απαξίωση και κατά συνέπεια σε εγκατάλειψη και κατάργηση αυτής της αναγκαίας σιδηροδρομικής σύνδεσης, αναγκαίας και για την περιφερειακή ανάπτυξη και για την οικονομική και φιλική στο περιβάλλον μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, κάτι που αναγνωρίζεται και στηρίζεται σε ολόκληρη την Ε.Ε, όχι όμως και στη χώρα μας. »