Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/7/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 29  ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
" Δ. Κουσελάς "
" Μισόλογα από το υπουργείο για την ελλιπή αστυνόμευση

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
"Απάντηση Π. Χηνοφώτη στον Δ. Κουσελά για την αστυνομική  Δύναμη  "
"Υπάρχει έλλειμμα στελέχωσεις , αλλά..."

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
"Απάντηση Χηνοφώτη  στον Δ. Κουσελά "
"Δεν πείθει ο «καθησυχασμός» για την αστυνόμευση στη Μεσσηνία"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
"Καθησυχαστική απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών "
"Ερώτηση Δ. Κουσελά για ελλιπή αστυνόμευση"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ  2008

Ο Δ. Κουσελάς για την αστυνόμευση στη Μεσσηνία.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης απάντησε σε Ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ για τις ελλείψεις σε δυναμικό και αστυνόμευση στον Νομό Μεσσηνίας.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Υφυπουργού, ο Μεσσήνιος βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η «καθησυχαστική» απάντηση του κ. Υφυπουργού δεν μας πείθει, όταν επικαλείται ως επιχείρημα ότι το έλλειμμα στελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών έναντι των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων δεν είναι πρόβλημα μόνο της Μεσσηνίας (!).

‘Οταν δεν μας απαντά τι θα γίνει με τα νέα κενά που συνεχώς δημιουργούνται από τις αθρόες αποχωρήσεις του αστυνομικού προσωπικού σε αποστρατεία, λόγω της έντονης αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση για τα συνταξιοδοτικά τους θέματα. ‘Όταν προσπαθεί, με τα συνήθη κατ’ έτος «μπαλώματα», να καλύψει τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αλλά και τις αυξημένες αρμοδιότητες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας.

‘Οταν παραπέμπει την αντιμετώπιση των νέων λειτουργικών αναγκών και των κενών στελέχωσης (όπως και πέρσι, όπως και πρόπερσι, σε αντίστοιχες Ερωτήσεις μου…)στην “επικείμενη” αναδιάρθρωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών, που εξακολουθεί να παραμένει σε επίπεδο εξαγγελιών και προθέσεων…

Στο μεταξύ, κατά τον κ. Υφυπουργό, το υπέρμετρα καταπονούμενο αστυνομικό δυναμικό, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες των Μεσσήνιων πολιτών για ασφάλεια και επαρκή αστυνόμευση, μπορεί να περιμένει. Η συνεχώς αυξανόμενη παραβατικότητα και εγκληματικότητα, μπορούν; »