Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/7/2008

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
"Απάντηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελά "
"Επιταγές χωρίς αντίκρισμα για τον Πολιτισμό
οι υποσχέσεις του Υπουργού"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ  2008
"Επιταγές χωρίς... αντίκρισμα"
"Τι δηλώνει ο Δ. Κουσελάς για τις εξαγγελίες του Μ. Λιάπη"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
"Δημήτρης Κουσελάς  "
"Επιταγές χωρίς... αντίκρισμα"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008

ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ….. ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ .

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Δ Κουσελάς αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη κατά την επίσκεψη του στην πόλη της Καλαμάτας στις 18.07.2008 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

• « Τα όσα είπε ο κ. Λιάπης για την Δ.Ε.Π.Α.Κ σηματοδοτούν την ληξιαρχική πράξη θανάτου της. Τα ψίχουλα που ανακοίνωσε ότι θα δοθούν ως οικονομική επιχορήγηση ύψους 150-200 χιλιάδες ευρώ όταν η συνολική οφειλή ξεπερνά το 1.650.000 € δεν φτάνουν ούτε για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι μήνες τώρα .

Εξ’ άλλου τα περί …. νέας προγραμματικής σύμβασης τα έχουμε ακούσει πολλές φορές είναι απλά «προφάσεις … εν’ αμαρτίες »

• Είναι εμφανές ότι πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και η κατασκευή και η ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού , καθώς το αίτημα της τετράμηνης παράτασης της Δημοτικής αρχής από τους πόρους του Γ΄ Κ.Π.Σ δεν έγινε αποδεκτό .

Η «γέφυρα» στο 4ο Κ.Π.Σ στο βαθμό που θα απορροφήσει -όπως εκτιμάται- μεγάλο μέρος των κονδυλίων για τον πολιτισμό σε περιφερειακό επίπεδο δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τους άλλους Νομούς. Είναι γνωστό ότι το συνολικό ύψος των κονδυλίων για τον πολιτισμό της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 25 εκατομμύρια € για 6 χρόνια Σίγουρα όμως δεν θα περισσέψουν κονδύλια για τον υπόλοιπο νομό Μεσσηνίας .

• Σε ότι αφορά την δέσμευση για ένταξη του Φεστιβάλ Χορού στο 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με πενταετή σύμβαση 500.000 Ευρώ τον χρόνο φαίνεται ότι και αυτή είναι άλλη μια εξαγγελία στον … αέρα. Και αυτό γιατί στο Δ΄ Κ.Π.Σ δεν υπάρχούν τέτοιες δράσεις για τον πολιτισμό, παρά μόνο για μνημεία , μουσεία ,αρχαιολογικούς χώρους κλπ .

Από τα παραπάνω αλλά και όσα είπε ο κ. Λιάπης είναι εμφανής η πολιτική της Ν.Δ για τον πολιτισμό.

Αντιμετωπίζει και τον τομέα αυτό με κριτήρια αγοράς. Οι πολιτιστικοί θεσμοί και οι υποδομές που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε στην Καλαμάτα -Πόλη πρότυπο για τον Πολιτισμό και την αυτοδιοίκηση- υπονομεύονται και απαξιώνονται από μια πολιτική που ενισχύει μόνο τους οικονομικά ισχυρούς Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και πρώτη η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής της Καλαμάτας που δεν νομιμοποιείται να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές» .