Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/7/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
" 4 Ερωτήσεις του Δ. Κουσελά για προβλήματα
 και διεκδικήσεις των ΑΜΕΑ ."

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
"4  Ερωτήσεις   Κουσελά  για άτομα με ειδικές ανάγκες "

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
"4 Ερωτήσεις σε τέσσερις Υπουργούς απο τον Δ. Κουσελά  "
" Τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία (Αμεα) στη Βουλή"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2008
"Προβλήματα και διεκδικήσεις των Αμεα "
"Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσε ο Δ. Κουσελάς"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008

Ερωτήσεις του Δημήτρη Κουσελά για προβλήματα και διεκδικήσεις των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε 4 Ερωτήσεις στη Βουλή, για προβλήματα που αφορούν στους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και στις υποδομές αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία.

Η πρώτη Ερώτηση, που απευθύνεται στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας & Οικονομικών, αφορά στην τήρηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου ΔΕΗ για τα άτομα με αναπηρία. Ο κ. Κουσελάς ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσον οι συναρμόδιοι Υπουργοί προτίθενται να ικανοποιήσουν το εύλογο αίτημα της ΕΣΑμεΑ για θέσπιση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ που να καλύπτει τα άτομα με αναπηρία και αν ναι, πως ακριβώς προτίθενται να το εφαρμόσουν και πότε.

Η δεύτερη Ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων ‘Εργων και αφορά στην άρνηση της «αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να εφαρμόσει τις Υπουργικές Αποφάσεις για τη μη καταβολή διοδίων από κατόχους αναπηρικών αυτοκινήτων. Ο κ. Κουσελάς ζητά να πληροφορηθεί τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο αρμόδιος Υπουργός, ώστε να ισχύσει σε κάθε περίπτωση και έναντι κάθε παραχωρησιούχου η εξαίρεση των κατόχων αναπηρικών αυτοκινήτων από τα τέλη καταβολής διοδίων και όντως να τηρηθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις του.

Η τρίτη Ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας & Οικονομικών και αναφέρεται στη σοβαρή καθυστέρηση έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης στα άτομα με αναπηρίες. Οι συναρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται αν προτίθενται να προβούν στην έκδοση της αναγκαίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το έτος 2008 και πότε θα την εκδώσουν, ώστε και οι συγκοινωνιακοί φορείς να λάβουν εγκαίρως την αποζημίωση που δικαιούνται και οι συμπολίτες μας με αναπηρίες να συνεχίσουν να μετακινούνται κανονικά.

Τέλος, η τέταρτη Ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας & Οικονομικών και αφορά στην αναγκαία αναβάθμιση του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων και τη συνολική ένταξή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Κουσελάς ζητεί να πληροφορηθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να εντάξουν συνολικά το Εθνικό ‘Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων στο ΕΣΥ και πότε. Επίσης, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αναγκαία αναβάθμιση ενός Ιδρύματος, που συμβάλει στην κάλυψη σημαντικών αναγκών νοσηλείας ασθενών με σοβαρά κινητικά προβλήματα, στην ελάφρυνση του φόρτου των γενικών νοσοκομείων, καθώς και στην παροχή των αναγκαίων εξειδικευμένων υπηρεσιών αποκατάστασης, χωρίς τη σημερινή οικονομική αιμορραγία των Ασφαλιστικών Ταμείων και των οικογενειών των ασθενών, που συχνά αναγκάζονται να αναζητήσουν αντίστοιχες υπηρεσίες στο εξωτερικό.