Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/6/2008

Εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  13  ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
"Κριτική Κουσελά για την Deutsche Telekom "

Εφημερίδα  ΘΑΡΡΟΣ  13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
"O Δ. Κουσελάς κατά της εκχώρησης του ΟΤΕ  "

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
"Δ. Κουσελάς"
"
Κανείς δεν εξουσιοδότησε την Κυβέρνηση να εκχωρήσει
 τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom ! "

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 13 IOYNIOY 2008

Κανείς δεν εξουσιοδότησε την Κυβέρνηση να εκχωρήσει τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom !

Στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του σ.ν. « Κύρωση της σύμβασης πώλησης μετοχών και της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG» ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, σε συνέχεια και άλλων παρεμβάσεών του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της εν λόγω σύμβασης στην Επιτροπή, άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση, επισημαίνοντας τις βαρύτατες ευθύνες της για την εκχώρηση του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις –που έμειναν αναπάντητες- και την επιμονή των βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση της Σύμβασης, η Κυβέρνηση δεν απάντησε στο πιο κρίσιμο ερώτημα, «γιατί πουλάει τον ΟΤΕ, ποιος της το ζήτησε και ποιος της το επέβαλε», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μια επιχείρηση που τα κέρδη της το 2007 ανήλθαν σε 1 δις 154 εκατ. ευρώ. Είχε ένα εξαιρετικό δίκτυο σε όλα τα Βαλκάνια, με μια σημαντική τεχνογνωσία, με μια τεράστια περιουσία, που είναι ανυπολόγιστη και της οποίας τις υπεραξίες δεν τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα».

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό, ο κ. Κουσελάς επισήμανε πως «Ο ΟΤΕ είναι κοινωνική περιουσία, της οποίας εσείς και ο κ. Βουρλούμης είσαστε διαχειριστές της, όχι ιδιοκτήτες της! Έχετε την ευθύνη να τη διαχειριστείτε σωστά, όχι να την ξεπουλήσετε! Όπως όμως φάνηκε από τη διαδικασία, παραδίδετε τον Ο.Τ.Ε. στον έλεγχο των Γερμανών, χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς καμία εκτίμηση της ανυπολόγιστης περιουσίας του και επιπροσθέτως, χωρίς να προχωρήσετε (όπως οφείλατε, αφού κάνατε αυτή την επιλογή), σε δημόσιο διαγωνισμό. »

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς εγκάλεσε την Κυβέρνηση, που «αντί να απαντήσει στα δεκάδες κρίσιμα ερωτήματα, ψεύδεται ασύστολα. Αυτό αποδείχθηκε από όλη τη διαδικασία -και ήδη μίλησα για τα επτά μεγάλα ψέματα της Κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό. Ως ΠΑΣΟΚ, αντί για απαντήσεις, εισπράξαμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση.»

Αντιθέτως, όπως υποστήριξε ο Μεσσήνιος Βουλευτής, «εμείς κάναμε τον Ο.Τ.Ε. μία πολυεθνική ανταγωνιστική επιχείρηση, μία επιχείρηση κερδοφόρα, που συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και στην άσκηση οικονομικής διπλωματίας σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μία επιχείρηση στην οποία το Δημόσιο είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με βάση τους νόμους που ψήφισε το εθνικό Κοινοβούλιο. Η Κυβέρνηση όμως κατάργησε αυτούς τους νόμους και πουλώντας το 10%, άνοιξε τον δρόμο για την παράδοση του Ο.Τ.Ε. στους Γερμανούς.»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κουσελάς κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό έστω και την τελευταία στιγμή να επανεξετάσει τη θέση του, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Έλληνες πολίτες και συνολικότερα στη χώρα, στο μέτρο που διακυβεύονται και κρίσιμα ζητήματα εθνικής ‘Αμυνας και ασφάλειας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως « Οι Έλληνες πολίτες δεν θα συγχωρήσουν ποτέ αυτό το έγκλημα. »