Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/12/2012

 

ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ- ΤΣΑΚΩΝΑ

 

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Νομό μας, μπορεί να νομίζουν ότι μετά τις εκλογές ο Δημήτρης Κουσελάς είναι «απών» από τις εξελίξεις…

Όμως μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, να μη συμμετέχει στο κόψιμο κορδελών, δε σημαίνει όμως ότι ξεχνά τη Μεσσηνία και ιδιαίτερα τα προβλήματα με τα οποία είχε ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η ολοκλήρωση του Εθνικού δρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας είχε απασχολήσει έντονα τον τότε Μεσσήνιο βουλευτή και ιδιαίτερα το πεσμένο τμήμα της  Παραδείσια- Τσακώνα που είχε γίνει «γεφύρι της Άρτας».

Το Μάιο του 2011 πήρε στις πλάτες του την υπόθεση αυτή ως υφυπουργός Οικονομικών και ενέταξε το πεσμένο κομμάτι στο ΕΣΠΑ.

Η ένταξη αυτή που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 58 εκ. ευρώ απεδείχθη σωτήρια, γιατί, εάν δεν είχε γίνει, το έργο ελλείψει εθνικών πόρων δεν θα τελείωνε ποτέ.

Ο Δημήτρης Κουσελάς δε θα μπορούσε λοιπόν να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του όταν πληροφορήθηκε ότι το έργο «κόλλησε» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πληροφορούμεθα ότι εξήντλησε κάθε νόμιμο περιθώριο και κάθε γνωριμία που διέθετε (όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν) σε κάθε κατεύθυνση εξηγώντας τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους το έργο έπρεπε να προχωρήσει.

Σήμερα, πέρα από την ικανοποίηση που νιώθει γιατί ο δρόμος επιτέλους δόθηκε στην κυκλοφορία, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις…

Μαθαίνουμε ότι ενδιαφέρεται σφόδρα να τελειώσει και το τμήμα Τσακώνα- Καλό Νερό που έχει μπει στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, αλλά έχει εγκαταλειφθεί ..

Λέτε να τα καταφέρει…;;;