Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/5/2012

Εφημερίδα ΦΩΝΗ
Εντυπωσιακή και θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Καλαμάτα στον Δημήτρη Κουσελά.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εντυπωσιακή και θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Καλαμάτα στον Δημήτρη Κουσελά.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ

 

Εντυπωσιακή και θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Καλαμάτα στον Δημήτρη Κουσελά

 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς μίλησε χθές στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Elite, σε μία συγκέντρωση εντυπωσιακή σε προσέλευση και στη θερμότητα των εκδηλώσεων.

Το Δημήτρη Κουσελά τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος κόσμου από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν (με αλφαβητική σειρά) οι κκ Αβιζιώτης Γιάννης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης, Αδαμόπουλος Παναγιώτης, πρώην υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, καρδιολόγος, Αλευράς Διονύσης, πρώην υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας & Δήμαρχος Καλαμάτας, Αλευράς Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Αντωνοπούλου- Τζανετέα Βάσω, πρώην υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Νομαρχιακή Σύμβουλος,  Αργυράκης Γιάννης, πρώην Δήμαρχος Αρφαρών, Περιφερειακός Σύμβουλος,  Βασιλάκη Γεωργία, Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Αρτεμισίας, Βασιλόπουλος Κώστας, Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  Γιαλλελής Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Πύλου- Νέστορος, Γιαννακόπουλος Αντώνης, πρώην Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, δικηγόρος, Κανάκης Ανδρέας, Πρόεδρος ΤΕΙ Καλαμάτας, Καρύδης Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης,  Κατσαργύρης Γιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Τριφυλίας, Κουτραφούρης Γιάννης, Πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Κουτσούλης Γιώργος, τέως Δήμαρχος Καλαμάτας, Μαλαπάνης Χρήστος, τέως Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας, Μασούρας Γρηγόρης, τέως Αντιδήμαρχος Καλαμάτας & Νομαρχιακός Σύμβουλος, Μαστραγγελόπουλος Βασίλης, τέως Δήμαρχος Είρας, Μαυρέα Κατερίνα, πρώην Δημοτική Σύμβουλος Καλαμάτας, Μουρδουκούτα Ρούλα, Δημοτική Σύμβουλος δήμου Πύλου- Νέστορος, Μουτζούρης Δημήτρης, τέως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Κορώνης, Μπασιάκος Παναγιώτης, πρώην Δήμαρχος Αβίας, Μπιτσάνης Ηλίας, τέως Αντιδήμαρχος Θουρίας, Μπρεδήμας Θεόδωρος, επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας δήμου Καλαμάτας, τέως Νομαρχιακός Σύμβουλος, Παπαδόπουλος Τάκης, πρώην Διοικητής Νοσοκομείου Καλαμάτας & Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Σταυριανόπουλος Θεόδωρος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Χριστόπουλος Γιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος, Φαββατάς Δημήτρης, Δημοτικός Σύμβουλος Καλάματας, Χριστόπουλος Χρήστος, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, δικηγόρος, Χριστόπουλος Χρήστος, τέως Δήμαρχος Μεσσήνης, δικηγόρος και Ψαρούλη Δήμητρα, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο συνυποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Ανδρεάκος, ο οποίος ευχήθηκε στον κύριο Κουσελά επιτυχία και καλό αγώνα.

 

Ο κ. Κουσελάς, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τις θερμές εκδηλώσεις και την εξαιρετικά μαζική τους συμμετοχή. Στην ομιλία του τόνισε τη μέχρι τώρα προσπάθεια «να μείνουμε όρθιοι, στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά και το βάρος της διάσωσης που αναλάβαμε, ένα βάρος δυσανάλογο». Αφού επισήμανε τις καθοριστικές ευθύνες της προηγούμενης διακυβέρνησης της Ν.Δ, τις προσπάθειες αλλά και στα λάθη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το ρόλο που έπαιξαν οι συντηρητικές ηγεσίες της Ε.Ε, ο κ. Κουσελάς, παραδέχθηκε ότι «δίκαια οι συμπολίτες μας αγωνιούν, αγανακτούν και εξοργίζονται, γιατί ανατράπηκε ο τρόπος ζωής τους, παρ’ ότι αποτράπηκαν πολύ χειρότερα».Τόνισε, όμως, πως «η οργή και ο θυμός δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για να αμυνθείς, ούτε για να βρείς κατάλληλες λύσεις».

 

Αναφέρθηκε στον στόχο του ΠΑΣΟΚ, που είναι «η αυτοδύναμη Ελλάδα, με την προγραμματική συμπαράταξη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με μια υπεύθυνη και ισχυρή διακυβέρνηση, απολύτως αναγκαία για την ανάταξη της οικονομίας, την κοινωνική συνοχή και τη θωράκιση της θέσης μας στην Ε.Ε. και στο ευρώ». Στη συνέχεια, ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάταξη της οικονομίας, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και την επιτακτικά αναγκαία σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών.

 

Για τον απολογισμό του ως βουλευτή και υφυπουργού Οικονομικών τα τελευταία 2,5 χρόνια, ο κ. Κουσελάς σημείωσε ότι στήριξε την παράταξη και ανέλαβε ευθύνες σε δύσκολες στιγμές, χωρίς να διστάσει να παλαίψει για τις απόψεις του, όταν και όπου έπρεπε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για λύσεις στήριξης των δοκιμαζόμενων στην κρίση συμπολιτών μας, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

 

Για τη θητεία και στο έργο του, ως υφυπουργού Οικονομικών, ο κ. Κουσελάς επισήμανε πως αυτό αναγνωρίστηκε δημόσια τόσο από τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και από τον διάδοχό του στο Υπουργείο, τον Παντελή Οικονόμου. Στη συνέχεια, παρουσίασε τον απολογισμό του για τη Μεσσηνία και την ιδιαίτερη συμβολή του στην ομαλή ολοκλήρωση βασικών οδικών υποδομών, όπως της Ε.Ο Τρίπολης-Καλαμάτας, με την ένταξη της στο ΕΣΠΑ και τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του έργου, υλικοτεχνικών υποδομών όπως το Φιλιατρινό Φράγμα και το λιμάνι της Κορώνης, καθώς και για την αναβάθμιση σημαντικών κοινωνικών υποδομών και υποδομών Υγείας στη Μεσσηνία. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική επίλυση του ιδιοκτησιακού της Μάνης, σημειώνοντας ότι θα διεκδικήσει λύση και για τις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας που έμειναν εκτός ρύθμισης, στον αγώνα του για την αποτροπή δημιουργίας λιγνιτορυχείου στην Ανατολική Πυλία κλπ.

 

Στη συνέχεια, ανέπτυξε τις προτεραιότητές του για θέματα όπως: Η Ολυμπία οδός και το σύγχρονο τρένο, που είναι κρίσιμο  να φτάσουν στην Καλαμάτα, η αναβάθμιση του εθνικού-επαρχιακού δικτύου, η αξιοποίηση του αεροδρομίου και των λιμανιών της Μεσσηνίας. Η προώθηση επώνυμων και προβεβλημένων Μεσσηνιακών προϊόντων, σε συνδυασμό με θεματικό-ποιοτικό τουρισμό και τη Μεσόγειακή διατροφή. Η στήριξη ενός σύγχρονου διατροφικού τομέα, για νέες και βιώσιμες ευκαιρίες απασχόλησης. Η στήριξη, με κατάλληλα κίνητρα και αποκεντρωμένες υποδομές, των αγροτών και των νέων. Η προστασία της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας, με ενίσχυση της αστυνόμευσης και αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Οι αναγκαίοι θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης, με δίκτυα ασφάλειας και αλληλεγγύης στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους κλπ.  

 

Κλείνοντας την ομιλία του, υπό τα συνεχή και θερμά χειροκροτήματα των παρεβρισκόμενων, ο κ. Κουσελάς κάλεσε τους Μεσσήνιους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητά του, «δίνοντας στιςεκλογέςτης  6ηςΜαϊου ισχυρό μήνυμαευθύνης, σιγουριάςκαι προοπτικήςγια την Ελλάδα και τη Μεσσηνία».