Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/4/2012

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

Περιοδεία Δημήτρη Κουσελά σε Ίκλαινα, Κορυφάσιο και Πύλο.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ

Περιοδεία Δημήτρη Κουσελά σε Ίκλαινα, Κορυφάσιο και Πύλο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Περιοδεία Δημήτρη Κουσελά σε Ίκλαινα, Κορυφάσιο και Πύλο.

 

Κατά τη χθεσινή περιοδεία του ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφθηκε την ‘Ικλαινα, το Κορυφάσιο και την Πύλο. Στο πλαίσιο της περιοδείας του συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους και φορείς για τις πολιτικές εξελίξεις και τα κεντρικά ζητούμενα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς και για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, με προτεραιότητα στην τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Κουσελάς υπενθύμισε την καθοριστική παρέμβασή του, ως υφυπουργού Οικονομικών, για τη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα στο χαμηλότερο συντελεστή από 13% σε 6,5 %. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή του για την ένταξη του δρόμου Καζάρμας-Πύλου στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι κεντρικός στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι ο Τουρισμός της παράδοσης, της ποιότητας, της γευσιγνωσίας, της οικολογίας, ο Τουρισμός του πολιτισμού, 12 μήνες το χρόνο. Σ’ αυτά τα πλαίσια, αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης συνδυασμένων δραστηριοτήτων, με κατάλληλη προβολή των Μεσσηνιακών προϊόντων, αλληλένδετα με την τουριστική δραστηριότητα και την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής. Επανέφερε την πρότασή του να συσταθεί, με πρωτοβουλία των ενδιαφερόμενων φορέων, ειδικό Παρατηρητήριο Θεματικού Τουρισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συστηματικής και ολοκληρωμένης επεξεργασίας θεματικών κύκλων-περιηγήσεων, απευθυνόμενων σε συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών, για την πλήρη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης και εισοδήματος για τους κατοίκους.