Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/4/2012

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ

Περιοδεία του Δημήτρη Κουσελά στην Κορώνη

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Περιοδεία του Δημήτρη Κουσελά στην Κορώνη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ

Περιοδεία στην Κορώνη από τον Δημήτρη Κουσελά

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφθηκε σήμερα την Κορώνη, όπου και παρακολούθησε τη δοξολογία για τον εορτασμό της πολιούχου Παναγίας Ελεήστριας.

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με κατοίκους της Κορώνης και του Χαροκοπιού, όπου πέραν των υπολοίπων, αναφέρθηκε στις ανάγκες και τις προτεραιότητες της περιοχής και στα ζητήματα που είχαν θετική εξέλιξη με την αποφασιστική παρέμβασή του. Ανάμεσα σε αυτά, η έγκριση 1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης, την οποία εξασφάλισε ενόσο ήταν Υφυπουργός Οικονομικών, αλλά και η συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Κορώνης.  

 

Ο κ. Κουσελάς αναφέρθηκε, επίσης, στον αγώνα που έδωσε για την αποτροπή λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στο Χωματερό, με αποτέλεσμα τη ρητή δέσμευση του  Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ότι δεν είναι αποδεκτή, ούτε έχει βάση τέτοια επένδυση στην περιοχή.

Τέλος, αφού επισήμανε τις προτεραιότητες αξιοποίησης των φυσικών και των πολιτιστικών πόρων της ευρύτερης περιοχής,  ο κ. Κουσελάς δεσμεύτηκε για την άμεση ένταξη του δρόμου Ριζόμυλου- Καλαμάκι στο ΕΣΠΑ και την ολοκλήρωση της μελέτης Καλαμάκι- Κορώνη, προκειμένου ο νευραλγικός αυτός οδικός άξονας Ριζόμυλος- Κορώνη να ολοκληρωθεί σύντομα.