Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/4/2012

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

 

ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

Να δοθεί εκλογικό επίδομα στους αστυνομικούς

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ

 

Να χορηγηθεί το εκλογικό επίδομα στους αστυνομικούς.

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο Δημ. Κουσελάς έστειλε στον Χρυσοχοϊδη επιστολή για το εκλογικό επίδομα των αστυνομικών.

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ .Δημήτρης Κουσελάς με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Ποίτη μιχάλη Χρυσοχοϊδη ζητά να χορηγηθεί το εκλογικό επίδομα και στους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ο κ. Κουσελάς αναφέρει: " Γίνομαι συνεχώς αποδέκτης διαμαρτυριών από φορείς του αστυνομικού προσωπικού, οι οποίες αφορούν στη μέχρι σήμερα εξαίρεσή του από τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος που προβλέπεται για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές . Ωστόσο θεωρώ ότι το αίτημά τους είναι απολύτως εύλογο, τη στιγμή που ήδη υπάρχει μέριμνα, με σχετική Υπουργική τροπολογία, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το επίδομα αυτό να χορηγηθεί, σε μια σειρά κατηγοριών άλλων εργαζομένων, (των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, στους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών κλπ), που θα απασχοληθούν με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι το αστυνομικό προσωπικό συμβάλλει ουσιαστικά στη γενικότερη ομαλή διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που ωστόσο συνεπάγεται πρόσθετα καθήκοντα και καταπόνησή του, σχετιζόμενα με: -τη φρούρηση εκλογικών τμημάτων, εκλογικών κέντρων, τη συνοδεία και τη μεταφορά του εκλογικού υλικού, -τα αναγκαία πρόσθετα μέτρα τάξης για τη διενέργεια προεκλογικών ομιλιών και συγκεντρώσεων, - την επίδοση της αλληλογραφίας διορισμού εφορευτικών επιτροπών. - την αναστολή αδειών του ένστολου προσωπικού και τη θέση του σε επιφυλακή μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. "