Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/6/2008

Εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
¨ ΥΠΕΧΩΔΕ  προς Δ. Κουσελά"
"Παράνομη η αμμοχαλικοληψία στην περιοχή της Νέδα "

Εφημερίδα  ΦΩΝΗ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
"Πλήρης επιβεβαίωση  ΦΩΝΗΣ και BEST  η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ
 σε ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ "
"Παράνομη η λεηλασία αδρανών υλικών στη Νέδα από  «νταβατζήδες» "

Εφημερίδα  ΘΑΡΡΟΣ  07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
" Δ. Κουσελάς"
" Παράνομη λέει το ΥΠΕΧΩΔΕ  η αμμοχαλικοληψία στη Νέδα"  

Εφημερίδα Μεσσηνιακός Λόγος 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
" Το ΥΠΕΧΩΔΕ ομολογεί : Παράνομη η αμμοχαλικοληψία από τη Νέδα ,
απάντηση σε ερώτηση του Δ. Κουσελά

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
" Παράνομη η αμμοχαλικοληψία από τη Νέδα "
"Απαντήσεις ΥΠΕΧΩΔΕ - Περιφερειών Πελοποννήσου &
 Δυτ. Ελλάδος σε ερώτηση του Δ. Κουσελά"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 07 IOYNIOY 2008

«Παράνομη η αμμοχαλικοληψία από τη Νέδα», απαντούν ΥΠΕΧΩΔΕ- Περιφέρεια σε Ερώτηση του Δ. Κουσελά.

Στην από 07-05-2008 Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, μαζί με τους βουλευτές Ηλείας κ.κ. Γιάννη Κουτσούκο και Μιχάλη Κατρίνη, για τις παράνομες αμμοχαλικοληψίες και την οικολογική καταστροφή που συντελείται στον ποταμό Νέδα, ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλος έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

« Σας ενημερώνουμε ότι η αρμοδιότητα για τη χορήγηση άδειας αμμοχαλικοληψίας, καθώς και ο έλεγχος κατά την περίοδο των εργασιών αυτών, ανήκει στις περιφέρειες. Σας επισυνάπτουμε τα με αρ. πρωτ. 22450/5055/8-5-09 και 2187//-5-08 σχετικά έγγραφα της περιφέρειας Πελ/σου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα για ενημέρωσή σας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Μελετών & Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, στους όρους που έχουν περιληφθεί στη Σύμβαση Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα που κυρώθηκε με το Ν. 3621/07, η χρησιμοποίηση χώρων ως δανειοθαλάμων αλλά και των Λατομείων αφορά αποκλειστική ευθύνη του Παραχωρησιούχου και μόνο μετά από σχετική αδειοδότηση (περιβαλλοντική κλπ.)».

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τους, και οι δυο αρμόδιες Δ/νσεις των Περιφερειών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος πιστοποιούν ότι «δεν έχουν χορηγήσει καμιά άδεια αμμοχαλικοληψίας και συνεπώς οποιαδήποτε ενέργεια είναι παράνομη». Και οι δύο μάλιστα ζητούν από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, τις Διευθύνσεις Δασών, τα Δασαρχεία και από τις Κτηματικές Υπηρεσίες των Νομών Μεσσηνίας & Ηλείας να «παρέμβουν στους Γενικούς Γραμματείς Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος».

Μετά τα παραπάνω, ο κ. Κουσελάς δήλωσε πως «περιμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν το –αυτονόητο- καθήκον τους. Παρακολουθούμε από κοντά κάθε εξέλιξη και δεν θα εφησυχάσουμε, αν δεν παταχθεί και δεν σταματήσει αυτή η παράνομη και ανεπίτρεπτη πρακτική, αυτό το οικολογικό έγκλημα σε βάρος της Νέδας.»