Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/2/2012

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

Διατήρηση ΟΕΚ και ΟΕΕ ζητά ο Δημ. Κουσελάς από τον Πρωθυπουργό.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ

Επιστολή του Δημήτρη Κουσελά στον Πρωθυπουργό για τους οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Μετά την ερώτηση του Μεσσήνιου βουλευτή

Θετική απάντηση Σηφουνάκη σε Κουσελά για τη μεταβίβαση αδόμητων αγροτεμαχίων.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ on-line

Επιστολή Κουσελά στον Πρωθυπουργό.

Να διατηρηθούν ΟΕΚ και ΟΕΕ

 O βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην οποία τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση λύσης για τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Ζητεί να διατηρηθούν οι εν λόγω οργανισμοί και οι δραστηριότητές τους, που είναι απαραίτητες για τη στήριξη των μισθωτών χαμηλού εισοδήματος και των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και για την ενίσχυση σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Κουσελάς αφού περιγράφει τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση των δυο οργανισμών καταλήγει στην επιστολή του αναφέροντας: "Το κοινωνικό έργο που παρέχουν οι δύο οργανισμοί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος είναι, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες, σημαντικό, πολύτιμο και αναντικατάστατο.

Επί πλέον, οι εν λόγω φορείς με τη δράση τους συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομική ζωή της χώρας με τη στήριξη σειράς επαγγελμάτων (ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα εστίασης, τουριστικά καταστήματα, θέατρα, οικοδομικός κλάδος κ.λπ.) και μικρομεσαίων μονάδων, ιδίως στην περιφέρεια. Εξ ου και η εύλογη αντίδραση των αντίστοιχων επαγγελματικών και τοπικών φορέων, στην εκλογική μου περιφέρεια, τη Μεσσηνία, αλλά και πανελλαδικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρώ ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να βρεθεί κατάλληλη και λειτουργική λύση διατήρησης των αντίστοιχων φορέων και δραστηριοτήτων, με τη δέουσα διασφάλιση των αποθεματικών, της περιουσίας και της απασχόλησης σε αυτούς.

Παρακαλώ, λοιπόν, θερμά για τη δική σας παρέμβαση ώστε να εξευρεθεί το ταχύτερο, σε συνεννόηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και εισφέροντες κοινωνικούς εταίρους, αλλά και με τους ενεχόμενους φορείς, η πιο πρόσφορη λύση, προκειμένου η χώρα μας να μην απολέσει δυο φορείς -ορόσημα του κοινωνικού κράτους, με αποδεδειγμένη χρησιμότητα, κοινωνική προσφορά και αποτελεσματικότητα".