Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/1/2012

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

 

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έγινε ένα βήμα, απαιτούνται περισσότερα...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

«Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που μπήκε στην κρίση του Εθνικού Συμβουλίου ήταν στη λογική της ενότητας και για αυτό έγινε αποδεκτή. Έβαλε τέλος στην προοπτική της δυαρχίας, που, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν μεγάλο λάθος, και σηματοδότησε την εκλογή προέδρου από τη βάση πριν από τις εθνικές εκλογές. Όμως, για να έχει νόημα αυτή η απόφαση, θα πρέπει το Πολιτικό Συμβούλιο να αποφασίσει άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.

Έγινε, επίσης, μια πρώτη συζήτηση γύρω από τον απολογισμό και ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης- επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, που όμως ήταν στον αέρα, γιατί δεν υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις. Επομένως, το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να ξανασυνεδριάσει με τα θέματα αυτά μετά από ολοκληρωμένη επεξεργασία και σχετικές εισηγήσεις.

Κατά τα λοιπά η συζήτηση έγινε σε κλίμα ενότητας, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την ωριμότητα και υπευθυνότητα των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Υπάρχει ένας πλούτος ιδεών και απόψεων για το πώς πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πορευτεί από εδώ κι μπρος.

Αυτός ο διάλογος πρέπει να ανοίξει με τη συμμετοχή  και της βάσης του κινήματος.

Το στοίχημα είναι η επανασύνδεση των σχέσεων και δεσμών του ΠΑΣΟΚ με τα μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας, ο προσδιορισμός του ιδεολογικού-πολιτικού του στίγματος, για το οποίο υπάρχει σύγχυση μετά τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει, και η οργανωτική του ανασυγκρότηση».