Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/1/2012

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 34 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ - Ν. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Να αποτραπεί η καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 34 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

"ΟΧΙ" στην καθολική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ on-line

 

34 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ  ΚΟΥΣΕΛΑΣ,  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ - ΖΗΤΟΥΝ

Να μην ισχύσει η  απαγόρευση της εκτός σχεδίυ δόμησης

 

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου για επικείμενη καθολική απαγόρευση της δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές, με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς προσυπέγραψε επιστολή, την οποία απευθύνουν προς τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, οι βουλευτές Βαρδίκος Πυθαγόρας, Αγάτσα Αρια, Αρβανιτίδης Γιώργος, Βούρος Γιάννης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Δαμιανάκης Ευτύχιος, Εμινίδης Σάββας, Ζωίδης Νικόλαος, Θεοχάρη Μαρία, Καρύδης Δημήτριος,  Κασσάρας Γεώργιος, Κατρίνης Μιχαήλ,  Κεγκέρογλου Βασίλειος, Κεφαλίδου Χαρά, Κουσελάς Δημήτριος, Λαφαζάνης Αργύρης, Μαργιέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία,  Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας,  Μπατζελή Αικατερίνη,  Παντούλας Μιχαήλ, Παπαθανάση Αφροδίτη,  Παπουτσής Δημήτριος,  Παρασύρης Φραγκίσκος,  Ρηγας Παναγιώτης, Σκραφνάκη  Μαρία, Στασινός Παύλος,  Τζελέπης Μιχαήλ, Τόγιας Βασίλειος, Τσουρή Ελπίδα, Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη,  Φραγγίδης Γεώργιος, Χάιδος Χρήστος, Χαντάβας Αθανάσιος.
Για να μην εκμηδενιστεί η περιουσία εκατομμυρίων ιδιοκτητών και πληγεί καίρια η μέση ελληνική οικογένεια,  με την επιστολή ζητείται η απόσυρση του προωθούμενου Προεδρικού Διατάγματος και, εφόσον η Κυβέρνηση επιμένει, να έρθει στη Βουλή ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούν.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι υπουργοί,
Για άλλη μια φορά επειδή πονάει ένα δόντι, εμείς ετοιμαζόμαστε να κόψουμε το …κεφάλι.
Από τα ΜΜΕ πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με Προεδρικό Διάταγμα προχωράει σε καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές, ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια.
Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης  γραφειοκρατίας- σε   πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασσικές,  των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα,  συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση.
Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό  κράτος.   
Ενας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους, αυτός της οικοδομής που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα.
Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται.
Επειδή, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης θα ήταν αδιανόητο, με ένα Προεδρικό Διάταγμα, όσο αγνές και αν είναι οι προθέσεις των συντακτών του, να εκμηδενιστεί η περιουσία εκατομμυρίων ιδιοκτητών και να πληγεί καίρια η μέση ελληνική οικογένεια,  ζητούμε την απόσυρσή του και εάν η Κυβέρνηση επιμένει, να έρθει στη Βουλή ανάλογη νομοθετική ρύθμιση ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε και ανάλογα να ψηφίσουμε»