Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/1/2012

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ on-line


ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ

 

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ίσως στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του και οι εξελίξεις όχι μόνο στο πράσινο στρατόπεδο με την κρίση ηγεσίας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα με την οικονομική κρίση, θέτουν σε αμφισβήτηση την ενότητα στην Ιπποκράτους. Η “Ε” ζήτησε από τους 3 Μεσσήνιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, τη διαδικασία και το χρόνο εκλογής νέου προέδρου, αλλά και την επόμενη μέρα.

Οι έκτακτες συνθήκες που το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και η λήψη μέτρων για τη διάσωση της χώρας, πολλά από τα οποία ήταν έξω από το πολιτικό και το ιδεολογικό του πλαίσιο, δημιούργησαν σύγχυση και αναμφίβολα διέρρηξαν τη σχέση του με τα μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας, που παραδοσιακά εκφράζει” επισημαίνει ο Δημήτρης Κουσελάς και συνεχίζει:

“Το μείζον για μένα είναι το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει τη σχέση του με αυτά τα στρώματα. Να απαντήσει ρεαλιστικά στις αγωνίες και στα προβλήματά τους. Να τους δώσει βιώσιμες λύσεις και προοπτική σε μια εξαιρετικά ρευστή και δύσκολη πραγματικότητα, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό και αναπτυξιακό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, με δίκαιη κατανομή των βαρών. Προέχουν οι πολιτικές, η επιλογή των προσώπων έπεται. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο δίνουμε όλοι εξετάσεις” υπογραμμίζει ο τέως υφυπουργός Οικονομικών και καταλήγει:
“Προέχει το «εμείς» της πολιτικής και όχι το «εγώ» των προσωπικών φιλοδοξιών. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ απαιτεί απαντήσεις και για την προοπτική της παράταξης και -πολύ περισσότερο- για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη. Δικαιούται και πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τις πολιτικές, όσο και για το ρόλο και τις αρμοδιότητες όποιου ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις εκλογές.  Αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν στο επικείμενο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει κατά τη γνώμη μου να δρομολογήσει ανοικτές διαδικασίες διαλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν σε «κλειστά κονκλάβια», ερήμην των μελών και των φίλων της δημοκρατικής παράταξης”.