Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/12/2011

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ

Απάντηση Μαγκριώτη σε Κουσελά για σεισμόπληκτες περιοχές Μεσσηνίας

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΩΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Δεν εκδόθηκε ΚΥΑ επειδή άλλαξε η κυβέρνηση.


Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης απάντησε στην 809/24-11-2011 Αναφορά, την οποία ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς είχε καταθέσει στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών.
Με την Αναφορά ζητείτο να αυξηθούν τα κονδύλια των Δήμων για την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές, να κηρυχθούν σεισμόπληκτες περιοχές ο Δήμος Οιχαλίας (Δ.Ε Οιχαλίας, Μελιγαλά και Ανδανίας), η Δ.Ε Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας και η Δ.Ε Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης, να παραχωρηθούν το ταχύτερο λυόμενοι οικίσκοι στους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλες λόγω των σεισμών, να προβλεφθούν ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις και απαλλαγές για τους πληγέντες επαγγελματίες και αγρότες και να εξαιρεθούν από την καταβολή του ειδικού τέλους οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Η απάντηση του κ. Μαγκριώτη, για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, έχει ως εξής:
«Το Υπουργείο έστειλε κλιμάκιο μηχανικών στις πληγείσες περιοχές του Ν. Μεσσηνίας για την καταγραφή των ζημιών στα κτίρια και προέβη στη σύνταξη Σχεδίου Κ.Υ.Α οριοθέτησης, σύμφωνα με το οποίο οριοθετούνται τα διοικητικά όρια της Τ.Κ. Βρομόβρυσης της Δ.Ε. Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας, της Τ.Κ. Λαμπαίνης της Δ.Ε. Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης, της Τ.Κ. Βασιλικού της Δ.Ε. Δωρίου, των Τ.Κ. Αγριλοβούνου, Διαβολιτσίου, Δεσύλλα και Κωνσταντίνων της Δ.Ε. Ανδανίας και των Δ.Ε. Μελιγαλά και Οιχαλίας του Δήμου Οιχαλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που επλήγησαν αττό τους σεισμούς του Αυγούστου και Οκτωβρίου 2011 και καθορίζονται τα πιστωτικά μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια.
Το ως άνω Σχέδιο Κ.Υ.Α. προωθήθηκε στα συναρμόδια υπουργεία αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσής της, λόγω αλλαγής κυβέρνησης, ενώ ανασυντάσσεται νέο Σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις διορισμού των υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης.
Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των πληγέντων, σας ενημερώνουμε ότι έχουν προσωρινά παραχωρηθεί είκοσι πέντε (25) λυόμενοι οικίσκοι στο Δήμο Οιχαλίας για την κάλυψη προσωρινών και επειγουσών αναγκών στέγασης που προέκυψαν από τους σεισμούς του Αυγούστου και Οκτωβρίου 2011. Από τους είκοσι πέντε (25) αυτούς οικίσκους οι δεκατρείς (13) μεταφέρθηκαν από τις αποθήκες του Υπουργείου και οι δώδεκα (12) μεταφέρθηκαν από πληγείσες περιοχές στις οποίες είχαν διατεθεί σε προγενέστερο συμβάν.
Τα υπόλοιπα θέματα της Αναφοράς δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.»