Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/5/2008

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2008
« Αναφορές  Δ. Κουσελά για ΔΕΗ Πύλου -αποζημιώσεις  »

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 24 ΜΑΪΟΥ 2008
« Αναφορές  Δ. Κουσελά για τους Δήμους Πύλου - Νέστωρος  »

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ  29 ΜΑΪΟΥ 2008
"Για  το Υποπρακτορείο της ΔΕΗ στη  Πύλο " και για τις
αποζημιώσεις από παγετό στο Δήμο Νέστορος"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 24 ΜΑΪΟΥ  2008
"Δ. Κουσελάς"
«Να μην καταργηθεί το Υποπρακτορείο της ΔΕΗ στην Πύλο .»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2008

Αναφορά  του Δημήτρη Κουσελά για το Υποπρακτορείο της ΔΕΗ στην Πύλο και για τις αποζημιώσεις από παγετό στο Δήμο Νέστορος.

Σε συνέχεια αντίστοιχων Αναφορών του για τα γραφεία της ΔΕΗ στη Μεσσήνη και στην Κυπαρισσία, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας να μην καταργηθεί το Υποπρακτορείο της ΔΕΗ στην Πύλο. Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω αντίγραφο ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου Νομού Μεσσηνίας, με το οποίο διατυπώνεται η έντονη διαμαρτυρία του κατά των προθέσεων της Διοίκησης της ΔΕΗ, να καταργήσει το Υποπρακτορείο της στην Πύλο .

Η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του θίγει κατάφωρα τους συνδρομητές της ΔΕΗ, όχι μόνο του Δήμου Πύλου, αλλά και τους συνδρομητές όμορων Δήμων (Δήμος Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, Βουφράδος, Παπαφλέσσα), καθώς και των τοπικών διαμερισμάτων Κορυφασίου, Ρωμανού, Πετροχωρίου του Δήμου Νέστορος και του Τοπικού Διαμερίσματος Τραγάνας του Δήμου Γαργαλιάνων, που εδώ και δεκαετίες εξυπηρετούνται από το εν λόγω υποπρακτορείο της ΔΕΗ.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη αναστολής λειτουργίας του Υποπρακτορείου της ΔΕΗ στην Πύλο, αφού ενδεχόμενη κατάργησή του θα έχει ως συνέπεια προβλήματα εξυπηρέτησης και σοβαρή ταλαιπωρία για τους κατοίκους της επαρχίας Πυλίας αλλά και της Τριφυλίας, που θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στην Καλαμάτα. »

Επίσης, ο κ. Κουσελάς κατέθεσε και νέα Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ένταξη των πληγέντων από παγετό παραγωγών του Δήμου Νέστορος στα ΠΣΕΑ. Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της 2484/7-4-08 Αναφοράς μου και της 345/12-5-2008 απάντησης του κ. Υπουργού στο 1631/3-4-2008 ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστορος Ν. Μεσσηνίας, σας διαβιβάζω αντίγραφο της με αρ. πρωτ. 2450/6-5-2008 επιστολής του Δημάρχου Νέστορος, με το οποίο ζητείται η αυτοτελής ένταξη του Δήμου Νέστορος στο καθεστώς αποζημιώσεων των ΠΣΕΑ, δεδομένου ότι τα ποσοστά ζημιών στις ελαιοκαλλιέργειες στο συγκεκριμένο Δήμο ξεπερνούν το 30%, που προβλέπεται από τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση ικανοποίηση του ανωτέρω αιτήματος, διότι οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής ήδη βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής και της σημαντικής πτώσης της τιμής του ελαιόλαδου.»